Δασμούς 60 δισ. δολαρίων σε εισαγωγές από την Κίνα σχεδιάζει ο Τραμπ

Δασμούς 60 δισ. δολαρίων σε εισαγωγές από την Κίνα σχεδιάζει ο Τραμπ
President Donald Trump speaks during a meeting with campaign volunteer Shane Bouvet, in the Oval Office of the White House, Friday, Feb. 9, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP Photo/Evan Vucci

Σύμφωνα με πηγές, οι νέοι δασμοί θα στοχεύουν τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να επιβάλλει δασμούς συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα και θα στοχεύουν τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με πηγή που υποστηρίζει ότι έχει γνώση του θέματος

Η πηγή τόνισε ότι οι δασμοί δεν θα περιοριστούν σε εξοπλισμούς τεχνολογίας και τηλεπικοινωνίας.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι δασμοί στα κινέζικα προϊόντα αναμένονται “στο άμεσο μέλλον”, προσθέτοντας αυτοί ενδέχεται να αφορούν περισσότερα από 100 προϊόντα, αλλά ο τελικός αριθμός δεν είναι γνωστός.

Το Politico ανέφερε νωρίτερα ότι ο Τραμπ απέρριψε προτάσεις για επιβολή δασμών συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές.

Η Κίνα διαθέτει ένα εμπορικό πλεόνασμα 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ και όταν ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουάσγικτον, η αμερικανική κυβέρνηση του άσκησε πιέσεις για να βρει έναν τρόπο μείωσης αυτού του ποσού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τον Νοέμβριο στο Πεκίνο, ο Τραμπ κατήγγειλε την ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές της χώρας του με την Κίνα, την οποία χαρακτήρισε άδικη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα