Δείπνο Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ. Στο μενού και η Ελλάδα

Δείπνο Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ. Στο μενού και η Ελλάδα

Κρίσιμο ραντεβού της Γερμανίδας Καγκελάριου, του προέδρου της Γαλλίας και του προέδρου της Κομισιόν στο Βερολίνο. Το ελληνικό ζήτημα δεν είναι επισήμως μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης, αλλά θα συζητηθεί

Η Ελλάδα δεν αποτελεί επισήμως το αντικείμενο της αποψινής συνάντησης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Στο αποψινό δείπνο εργασίας συμμετέχουν ακόμη οι επικεφαλής των είκοσι μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης (European Roundtable of Industrialists, ERT), καθώς κεντρικό θέμα θα είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή και η θέση της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Ο κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη σημερινή Sueddeutsche Zeitung δήλωσε ότι θα ξαφνιαζόταν αν το ελληνικό θέμα δεν αποτελούσε απόψε αντικείμενο συζήτησης, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι θα έχουμε λιγότερες ανησυχίες εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αποψινή συνάντηση πραγματοποιείται όμως και υπό το φως της τηλεδιάσκεψης μεταξύ της Αγγ. Μέρκελ, του Φρ. Ολάντ και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, το βράδυ της Κυριακής, η οποία, όπως είπε ο κ. Ζάιμπερτ, πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα, «όπως και η προσωπική συνάντηση των τριών στη Ρίγα».

Το δείπνο εργασίας θα αρχίσει στις 19:00 (τοπική ώρα). Θα προηγηθούν δηλώσεις των τριών ηγετών και του προεδρείου των επιχειρηματιών στον Τύπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέρκελ, Ολάντ, Κομισιόν

ADVERTISING

SHARE: