Δέκα ατάκες του Σόιμπλε για την Ελλάδα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble points during a budget debate as part of a meeting of the German Federal Parliament, Bundestag, at the Reichstag building in Berlin, Germany, Friday, Nov. 25, 2016. (AP Photo/Michael Sohn)
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble points during a budget debate as part of a meeting of the German Federal Parliament, Bundestag, at the Reichstag building in Berlin, Germany, Friday, Nov. 25, 2016. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Με αφορμή την αλλαγή διαβάστε τις «αξέχαστες» δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έμειναν στην ιστορία

Υπουργός καγκελαρίας, δύο φορές υπουργός Εσωτερικών και οκτώ χρόνια στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο αρχιτέκτονας της γερμανικής επανένωσης, εφευρέτης των μηδενικών ελλειμμάτων, διαχειριστής της ευρωκρίσης και ο πιο ισχυρός και έμπειρος υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ.

Δεν είναι σίγουρα ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς για τον μέσο Έλληνα πολίτη, καθώς έχει «διακριθεί» για τη σκληρή του στάση απέναντι στα ελληνικά προγράμματα και παράλληλα θεωρείται ο απόλυτος θεμελιωτής της λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας και στην Ευρωζώνη.

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου, μπορεί να έφερε τη νίκη για το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, συνδέθηκε όμως άμεσα και με τα χαμηλά ποσοστά των Χριστανοδημοκρατών και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει η Καγκελάριος για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Όπως αναφέρουν τα γερμανικά δημοσιεύματα και επιδιώκει το κόμμα του, ο Σόιμπλε μάλλον θα παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου του και θα μεταφερθεί στο προεδρείο της Βουλής.

Με αφορμή την ενδεχόμενη αυτή αλλαγή πόστου, το Fortune Greece, συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις «αξέχαστες» δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα.

13/3/2015: Το Grexit, η ψυχραιμία και οι... τράγοι

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σχετικά με τις «σειρήνες» για το Grexit ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της και ότι ο ίδιος δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί με το να κάνεις τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους είχε δηλώσει με νόημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ΥΠΟΙΚ συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος όσον αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνησή της δεν τον βοηθάει…

16/4/2015: Θα υποφέρεις

«Είχα πει στον πρωθυπουργό Τσίπρα, αν υποσχεθείς στους εκλογείς σου ότι θα φέρεις ανάκαμψη και θα μείνεις στην ευρωζώνη χωρίς να μείνεις πιστός στο πρόγραμμα, τότε θα υποφέρεις» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Σόιμπλε. Η σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες την περίοδο εκείνη. «Μαέστρος» της οικονομικής πολιτικής της χώρας μας ήταν ακόμα τότε ο Γιάνης Βαρουφάκης…

09/07/2015: Αν οι ΗΠΑ αναλάβουν να σώσουν την Ελλάδα, η Γερμανία θα αναλάβει να σώσει το Πουέρτο Ρίκο

Όπως μετέδιδε το MNI και το Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαριτολόγησε λέγοντας πως έκανε μια… προσφορά στον τότε Αμερικανό ομολογό του Τζακ Λιού: Αν οι ΗΠΑ αναλάβουν να σώσουν την Ελλάδα, η Γερμανία θα αναλάβει να σώσει το Πουέρτο Ρίκο, πού ήταν σε κατάσταση χρεοκοπίας. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση στο τέλος της περιόδου παράτασης του προγράμματος διάσωσης δεν μπορούσε να βρει κοινό έδαφος με τους πιστωτές μας.

Διαβάστε τις υπόλοιπες ατάκες στο Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE: