Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση οροφής εκκλησίας στη Νιγηρία

Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση οροφής εκκλησίας στη Νιγηρία

Μέχρι 200 άτομα ίσως να έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ από την κατάρρευση της οροφής, που ήταν υπό κατασκευή

«Μεγάλος αριθμός» ανθρώπων σκοτώθηκε το Σάββατο όταν η οροφή του κτιρίου μιας ευαγγελικής εκκλησίας στην νοτιοανατολική Νιγηρία κατέρρευσε, ανέφερε η προεδρία της χώρας, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νιγηρίας NAN τόνισε ότι «από 50 έως 200» άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ογιο, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ακουα Ιμπομ.

Η εφημερίδα Premium Times τόνισε στον ιστότοπο της ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Αστυνομικοί και αξιωματούχοι υπηρεσιών πολιτικής προστασίας τόνισαν πως κάποιοι πιστοί σκοτώθηκαν, αλλά αρνήθηκαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένο αριθμό καθώς η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εκκλησία διοργάνωνε το Σαββατοκύριακο συγκέντρωση πιστών και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η οροφή της εκκλησίας ήταν υπό κατασκευή.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι εξέφρασε τα συλλυπητήρια του «εκ μέρους της οικογένειας του και ολόκληρου του έθνους για τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από αυτό το τραγικό δυστύχημα», τόνισε με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του προέδρου Γκαρμπα Σεχού.

Ο κυβερνήτης του κρατιδίου Ακουα Ιμπομ, που παρευρισκόταν στην θρησκευτική λειτουργία, χωρίς όμως να τραυματιστεί, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το Σάββατο το βράδυ ότι το κρατίδιο «δεν έχει ξαναβιώσει στην ιστορία του τέτοιο σοκαριστικό περιστατικό».

ADVERTISING

SHARE: