Δεν δείχνουν τη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν

default image

Νερό στον μύλο των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας ρίχνουν οι ΗΠΑ. Δεν θα δώσουν τελικά στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν (Vid)

Ο  Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, που σκοτώθηκε κατά την αμερικανή επιχείρηση στο Πακιστάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS στο οποίο έδωσε σήμερα συνέντευξη ο κ. Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος “δήλωσε ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν μετά το θάνατό του για να αποδειχτεί ότι είναι νεκρός”, ανακοινώθηκε από το CBS στην ιστοσελίδα του, μετά τη συνέντευξη του προέδρου στην εκπομπή “60 λεπτά”, συνέντευξη που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

“Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί”, είχε δηλώσει νωρίτερα  ο Λέον Πανέτα σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC.

Νωρίτερα, ο  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν.

Τις τελευταίες ημέρες η πίεση για τη δημοσίευση της φωτογραφίας έχει αυξηθεί, με τις ΗΠΑ να δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες και τη διεθνή κοινή γνώμη να  δυσπιστεί.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ επεσήμανε, επίσης, ότι ο Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε, μολονότι δεν οπλοφορούσε τη στιγμή που οι άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στην κατοικία του και τον σκότωσαν.

Διευκρίνισε ότι η σύζυγος του ηγέτη της Αλ Κάιντα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής και δεν σκοτώθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ο Κάρνεϊ εκτίμησε ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν δεν αναμένεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα