Διαδηλώσεις κατά Τραμπ ανήμερα της 'Ημέρας του προέδρου'

WASHINGTON, DC - JANUARY 20: Protesters demonstrate as President Donald Trump and first lady Melania Trump walk in the inaugural parade after being sworn in at the 58th Presidential Inauguration January 20, 2017 in Washington, DC.  Donald Trump was sworn-in as the 45th President of the United States. (Photo by Kevin Dietsch - Pool/Getty Images)
WASHINGTON, DC - JANUARY 20: Protesters demonstrate as President Donald Trump and first lady Melania Trump walk in the inaugural parade after being sworn in at the 58th Presidential Inauguration January 20, 2017 in Washington, DC. Donald Trump was sworn-in as the 45th President of the United States. (Photo by Kevin Dietsch - Pool/Getty Images) GETTY IMAGES

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην πολιτική του νέου Αμερικανού προέδρου. "Εξαπατά, ψεύδεται, ανοίξτε τα μάτια σας" φωνάζουν οι διαδηλωτές

Νέες διαδηλώσεις κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζονται τη Δευτέρα σε περιοχές της χώρας, με την ευκαιρία της αργίας για τον εορτασμό της "Ημέρας του Προέδρου". Ακτιβιστές και απλοί πολίτες σκοπεύουν να βγουν στους δρόμους, από το Λος Άντζελες μέχρι το Σικάγο και το Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν, στο πλαίσιο μιας κινητοποίησης που αποκαλούν "Ημέρα Όχι του δικού μου Προέδρου", για να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική και τις δηλώσεις του Τραμπ.

Εξαπατά, ψεύδεται, ανοίξτε τα μάτια σας

Στη Νέα Υόρκη εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ, στην άκρη του Σέντραλ Παρκ και φώναζαν ρυθμικά: "Εξαπατά, ψεύδεται, ανοίξτε τα μάτια σας".

"Πιστεύω ότι είναι μια μοχθηρή προσωπικότητα. Αλλά το χειρότερο είναι το πώς υποδαυλίζει τους φόβους των ανθρώπων και τους θέτει τον έναν απέναντι στον άλλον" είπε η 78χρονη Ίντιθ Κρέσμερ.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης αυτής στη Νέα Υόρκη τόνισαν ότι διαφωνούν με την πολιτική του Τραμπ, όπως τις προτάσεις του για περικοπές στις ομοσπονδιακές δαπάνες και την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. "Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι κυριολεκτικά ο πρόεδρος μας αλλά μεταφορικά έχει επιτεθεί σε όλες τις αξίες που ενστερνίζονται οι Νεοϋορκέζοι και δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας" ανέφεραν στη σελίδα που δημιούργησαν στο Facebook.

Η ιδέα για τις διαδηλώσεις κατά την Ημέρα του Προέδρου προήλθε από το Λος Άντζελες όπου περίπου 4.300 άνθρωποι έχουν δηλώσει μέσω του Facebook ότι θα παραστούν στη διαδήλωση.

Στο Μαϊάμι πάντως ήταν περίπου 25 που συμμετείχαν στην κινητοποίηση "κατά της αντιαμερικανικής πολιτικής του Λευκού Οίκου", σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. "Υπάρχει μίσος μεταξύ των διαφορετικών φυλών, υπάρχει διαχωρισμός. Πρέπει να σταματήσει, πρέπει να βρούμε το κοινό καλό και να εργαστούμε για να διαφυλάξουμε τις ΗΠΑ" είπε ένας διαδηλωτής στο κανάλι.

Η Ημέρα του Προέδρου είναι η ανεπίσημη ονομασία της γιορτής για τα γενέθλια του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ

ADVERTISING

SHARE: