Διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης των προσφύγων δημιούργησαν οι 'Γιατροί του Κόσμου'

Διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης των προσφύγων δημιούργησαν οι 'Γιατροί του Κόσμου'

Η πλατφόρμα «Safe Refugees» προσφέρει πληροφορίες σε πέντε γλώσσες και πληθώρα υπηρεσιών από διαμονή και σίτιση μέχρι νομική υποστήριξη

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τη δράση οργανώσεων και δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα δημιούργησαν οι «Γιατροί του Κόσμου».

Η πλατφόρμα « Safe Refugees» προσφέρει πληροφορίες σε πέντε γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και φαρσί.

Αφού ο χρήστης επιλέξει τη γλώσσα πλοήγησης θα βρεθεί στο κεντρικό μενού, το οποίο είναι χωρισμένο σε δώδεκα κατηγορίες, ανάλογα με την προσφερόμενη υπηρεσία: Από διαμονή και σίτιση μέχρι νομική υποστήριξη, ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες και απεξάρτηση.

Σε κάθε κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι οργανώσεις που παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη, κοινωνική συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, νομική βοήθεια, σίτιση, στέγαση, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες. Στο μενού κάθε οργάνωσης ο χρήστης έχει την επιλογή να επικοινωνήσει μαζί της, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω μέιλ, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της και να λάβει οδηγίες για το πώς θα φτάσει στα γραφεία της.

Το «Safe Refugees» είναι σχεδιασμένο ώστε να λειτουργεί πλήρως σε όλες τις συσκευές που έχουν ίντερνετ (κινητά τηλέφωνα, tablets, pc, laptops).

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.saferefugees.info.

(Φωτογραφία: AP Photo/Nasser Nasser, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκή κίνηση αμφισβήτησης της πατέντας του νέου καθοριστικού φαρμάκου για την ηπατίτιδα C

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας βλάπτει σοβαρά την υγεία και την αξιοπρέπεια των προσφύγων

Βολές Frontex κατά των ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

ADVERTISING

SHARE: