Διαδηλώσεις υπέρ των προσφύγων με σύνθημα #safepassage now!, στις ευρωπαϊκές πόλεις

Κινητοποίηση διαδηλωτών στις ευρωπαϊκές πόλεις για να στηρίξουν το ταξίδι των προσφύγων στους προορισμούς τους, ζητώντας να εξασφαλιστούν ασφαλή περάσματα

Περί τους 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τους πολέμους και για να ζητήσουν "ασφαλή περάσματα" για να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους.

Πίσω από πανό με το σύνθημα #safepassage now!, που ήταν και το μότο της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές φορούσαν σωσίβια ή θερμαντικές κουβέρτες για να καταγγείλουν τις συνθήκες της θαλάσσιας διέλευσης από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ανάλογες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στο Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, τη Δρέσδη, το Φλένσμπουργκ και το Αμβούργο, όπου οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ που έγραφαν "ούτε χώρες, ούτε σύνορα" και "είμαστε όλοι άνθρωποι", ενώ ανέμιζαν αφγανικές σημαίες.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, τοπικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς και της άκρας αριστεράς συμμετείχαν στις διαδηλώσεις αυτές.

Στο Παρίσι, περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλας ντε λα Ρεπυμπλίκ.

Οι βελγικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την κινητοποίηση #safepassage now εξηγούν στην ιστοσελίδα τους στο Ιντερνετ ότι ζητούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν δράση για το άνοιγμα ασφαλών περασμάτων για όσους αναζητούν προστασία, για να μην υπάρξουν "άλλοι νεκροί στα σύνορά μας", μετά τους "363" νεκρούς του 2016 στη Μεσόγειο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άνοιξε η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Πέρασαν μόνο 300 πρόσφυγες

Πρόεδρος ΠΓΔΜ, Ιβανόφ: Γιατί έκλεισα τα σύνορα

ADVERTISING

SHARE: