Διαδήλωση νεοναζί στη Ρώμη κατά νέου νόμου για την υπηκοότητα

Italian far-right wing party activists hold a banner reading "fatherland" during a demonstration against the government-proposed reform of the citizenship procedures for the descendants of immigrants living in Italy, in Rome, Saturday, Nov. 4, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Italian far-right wing party activists hold a banner reading "fatherland" during a demonstration against the government-proposed reform of the citizenship procedures for the descendants of immigrants living in Italy, in Rome, Saturday, Nov. 4, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Φασίστες διαδήλωσαν στην ιταλική πρωτεύουσα κατά της κυβερνητικής πρότασης για αναθεώρηση των διαδικασιών απόδοσης υπηκοότητας

Κατά νέου νόμου που σκοπεύει να ψηφίσει η ιταλική κυβέρνηση και ο οποίος θα δίνει την ιταλική υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστών διαδήλωσαν ιταλοί νεοναζί στην πρωτεύουσα της χώρας.

Σύμφωνα με τον νέο αυτό νόμο, παιδιά κάτω των 12 ετών, που συμμετέχουν για πέντε χρόνια στο ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα, θα έχουν τη δυνατότητα υπηκοότητας. Ο νόμος θα έχει ισχύ και για παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ιταλία ασχέτως ηλικίας και καταγωγής των γονέων τους.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το ακροδεξιό ιταλικό κόμμα "Νέα Δύναμη", με έναν εκ των υποστηρικτών του να δηλώνει: "Πιστευουμε ότι Ιταλός γεννιέσαι. Να είσαι Ιταλός σημαίνει να έχεις ιταλικό αίμα. Επομένως, δεν μπορούμε να χαρίσουμε την ιταλική υπηκοότητα, τις ρίζες και την κουλτούρα μας".

Σύμφωνα με τον νέο ηγέτη του κόμματος Ρομπέρτο Φιόρε, πρόκειται για ζήτημα διαφύλαξης της ιταλικής κληρονομιάς: "Η Νέα Δύναμη είναι εδώ για να δείξει ότι η πατρίδα μας είναι ακόμη ζωντανή. Και για να δείξει ότι οι Ιταλοί θα εναντιωθούν στους ανθρώπους που προσπαθούν να την καταστρέψουν".

Επί του παρόντος, τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ιταλία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υπηκοότητα μόνο εάν έχουν κλείσει τα 18 και ζουν στην χώρα από τη στιγμή της γέννησής τους.

Πηγή:euronews Φωτογραφία:AP Photo/Alessandra Tarantino

ADVERTISING

SHARE: