Δίαυλοι επικοινωνίας Πιονγιάνγκ και Ουάσιγκτον

Δίαυλοι επικοινωνίας Πιονγιάνγκ και Ουάσιγκτον
US Secretary of State Rex Tillerson arrives to meet Britain's Prime Minister Theresa May at 10 Downing Street, London, where they will hold a bilateral meeting, Thursday, Sept. 14, 2017. (Stefan Rousseau/PA via AP) AP

Η Ουάσινγκτον έχει κανάλια άμεσης επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Aμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον

Οι ΗΠΑ έχουν «γραμμές επικοινωνίας» με τη Βόρεια Κορέα και «βολιδοσκοπούν» το καθεστώς όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμά του, δήλωσε σήμερα ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, την ώρα που ο κλοιός των διεθνών κυρώσεων σφίγγει γύρω από την Πιονγκγιάνγκ.

«Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν είμαστε σε πλήρες σκοτάδι», διαβεβαίωσε ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο αφού έγινε δεκτός από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. «Έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ (…) Μπορούμε να τους μιλησουμε, τους μιλάμε», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν φαίνεται διατεθειμένο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Ο Ρεξ Τίλερσον απάντησε: «Βολιδοσκοπούμε (τους συνομιλητές μας), συνεπώς δείξτε προσοχή».Η Ουάσινγκτον δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Εντούτοις η Κίνα, τελευταίος μεγάλος εμπορικός εταίρος της Πιονγκγιάνγκ, δεν έχει ρόλο μεσολαβητή, επέμεινε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πρόκειται για «δικούς μας διαύλους» επικοινωνίας, υποστήριξε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα