Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο Αυστριακούς θεωρεί τους πρόσφυγες τμήμα της κοινωνίας

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο Αυστριακούς θεωρεί τους πρόσφυγες τμήμα της κοινωνίας
Φωτογραφία αρχείου AP

Το "εμείς" όταν αφορά ξένους, μετανάστες και πρόσφυγες ανέρχεται στους Αυστριακούς ψηφοφόρους στο 45%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Der Standrad.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας Der Standrad, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, διαπιστώνει ότι μόνον σε ένα ποσοστό 45 έως 48% οι Αυστριακοί ψηφοφόροι έχουν το “εμείς” συναίσθημα για ξένους, μετανάστες και πρόσφυγες, δηλαδή τους θεωρούν τμήμα της κοινωνίας.

Ένα ποσοστό 37% φέρεται ότι δεν θα συμπεριλάμβανε τους πρόσφυγες ως τμήμα της κοινωνίας, και το ποσοστό αυτό απόρριψης είναι διπλάσιο μεταξύ των ψηφοφόρων του συγκυβερνώντος – με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Η απόρριψη μεταξύ των ψηφοφόρων του Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται στον μέσο όρο του συνόλου των ψηφοφόρων, ενώ το ποσοστό αναγνώρισης των προσφύγων ως τμήμα της αυστριακής κοινωνίας είναι πολύ υψηλό μεταξύ ανθρώπων με ανώτερη μόσφωση.

Όπως διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση, άνθρωποι με διαφορετική πολιτική τοποθέτηση και άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα δέρματος γίνονται αποδεκτοί ως τμήμα της κοινωνίας από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων.

Σε συγκριτική δημοσκόπηση που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο στις δύο γειτονικές χώρες Αυστρία και Γερμανία, οι Γερμανοί ψηφοφόροι θεωρούσαν τους πρόσφυγες τμήμα της κοινωνίας σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, συγκεκριμένα 71%, σε σχέση με τους Αυστριακούς, των οποίο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 45%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα