Δίωξη σε βάρος του Πουτζντεμόν για 'εξέγερση'

Catalan President Carles Puigdemont walks after his arrival inside the Catalan parliament in Barcelona, Spain, Friday, Oct. 27, 2017. Catalonia's parliament on Friday will resume debating its response to the Spanish government's plans to strip away its regional powers to halt it pushing toward independence.(AP Photo/ Emilio Morenatti)
Catalan President Carles Puigdemont walks after his arrival inside the Catalan parliament in Barcelona, Spain, Friday, Oct. 27, 2017. Catalonia's parliament on Friday will resume debating its response to the Spanish government's plans to strip away its regional powers to halt it pushing toward independence.(AP Photo/ Emilio Morenatti) AP

Η δικαστική διαδικασία θα μπορούσε ενδεχομένως να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης καθώς και το γραφείο των προέδρων» του καταλανικού κοινοβουλίου

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας θα κινήσει την επόμενη εβδομάδα δικαστική διαδικασία σε βάρος του προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της "εξέγερσης", έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο Τύπου της γενικής εισαγγελίας, μετά την έγκριση σήμερα από το καταλανικό κοινοβούλιο της κήρυξης ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

"Η εισαγγελία θα καταθέσει μήνυση την επόμενη εβδομάδα κατά του Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της εξέγερσης", μια κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 30 έτη, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου.

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε «ενδεχομένως να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης και το γραφείο των προέδρων» του καταλανικού κοινοβουλίου, τονίζεται από την ίδια πηγή.

(Φωτογραφία: AP / Emilio Morenatti)

Διαβάστε όλες τις πολιτικές εξελίξεις για την Καταλονία στο Liveblog του News 24/7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καταλονία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάγγελμα Ραχόι: Αποπέμπει Πουτζντεμόν, προκηρύσσει εκλογές

Ο Ραχόι απειλεί: Θα αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα στην Καταλονία

Η Καταλονία κήρυξε την ανεξαρτησία της - Η σκληρή απάντηση της ισπανικής Γερουσίας

ADVERTISING

SHARE: