Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: Συνελήφθη μια ακόμη γυναίκα στη Μαλαισία

Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: Συνελήφθη μια ακόμη γυναίκα στη Μαλαισία

Νέα σύλληψη στη Μαλαισία για το θάνατο του αδερφού του Βορειοκορεάτη δικτάτορα. Η Πιονγιάνγκ ζητά τη σορό του άνδρα

Η αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε σήμερα μια δεύτερη γυναίκα, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το κρατικό πρακτορείο Bernama μετέδωσε ότι η γυναίκα αυτή θα παραμείνει υπό κράτηση για επτά ημέρες μαζί με τη γυναίκα που συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ χθες Τετάρτη, δύο ημέρες αφού ο Κιμ Γιονγκ Ναμ φέρεται να δέχθηκε επίθεση εκεί με κάποιο δηλητήριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η δεύτερη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 02:00 την Πέμπτη (22:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) και η γυναίκα είχε στην κατοχή της διαβατήριο Ινδονησίας, ενώ η πρώτη είχε χαρτιά από το Βιετνάμ.

Βουλευτές της Νότιας Κορέας είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι η υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας ανακοίνωσε ότι υποπτεύεται ότι δύο Βορειοκορεάτισσες πράκτορες δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ. Πηγές και από την αμερικανική κυβέρνηση εκτιμούν ότι δολοφόνοι από τη Βόρεια Κορέα ευθύνονται για τον φόνο του.

Η γυναίκα που συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα ήταν μόνη της όταν εντοπίστηκε, ενώ στο διαβατήριό της έγραφε ότι το όνομά της είναι Σίτι Αΐσαχ, γεννημένη στις 11 Φεβρουαρίου 1992 στη Σέρανγκ της Ινδονησίας.

Δεν υπήρχε λόγος η Βόρεια Κορέα να τον σκοτώσει

Η πρώτη γυναίκα που συνελήφθη χθες ήταν η ίδια που εμφανιζόταν στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του διεθνούς αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ να φορά μια μπλούζα που έγραφε «LOL». Σύμφωνα με το διαβατήριό της το όνομά της είναι Ντοάν Τι Χουίνγκ, γεννημένη τον Μάιο του 1988 στη Ναμ Ντινχ του Βιετνάμ.

Πάντως μια πηγή από το Πεκίνο που έχει σχέσεις τόσο με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας όσο και με αυτή της Κίνας δήλωσε στο Reuters ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν εμπλέκεται στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ και ότι δεν είχε κίνητρο. «Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δεν είχε καμία σχέση με τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε η πηγή. «Δεν υπήρχε λόγος η Βόρεια Κορέα να τον σκοτώσει».

Η Βόρεια Κορέα διεξάγει έρευνες

«Η Βόρεια Κορέα διεξάγει έρευνες», πρόσθεσε η ίδια πηγή όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έχει υπάρξει δημόσια διάψευση για την εμπλοκή της Πιονγκγιάνγκ στον φόνο, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα επιθυμεί την επιστροφή της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ. Μέχρι την Πέμπτη το πρωί στα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δεν είχε γίνει καμία αναφορά για τον φόνο του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της χώρας.

Τη σορό του Ναμ ζητά η Βόρεια Κορέα

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μαλαισίας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα ζήτησε τη μεταφορά της σορού του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Εξάλλου οι αρχές της Μαλαισίας εμπόδισαν τις προσπάθειες Βορειοκορεατών αξιωματούχων να μην γίνει νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Κιν Γιονγκ Ναμ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας δήλωσε ότι πιστεύει πως η αστυνομία έχει λάβει αίτημα από την Πιονγκγιάνγκ για την επιστροφή της σορού και πρόσθεσε ότι αυτή θα δοθεί σε κάποιον συγγενή μέσω της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας.

«Μόλις ολοκληρωθούν οι αστυνομικές και ιατροδικαστικές διαδικασίες μπορούμε να δώσουμε τη σορό σε κάποιον συγγενή μέσω της πρεσβείας», επεσήμανε ο Άχμαντ Ζαχίντ Χαμίντι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα