Don’t Look Back in Anger. Ο ύμνος ανατριχίλα στον ουρανό του Μάντσεστερ

Don’t Look Back in Anger. Ο ύμνος ανατριχίλα στον ουρανό του Μάντσεστερ
People attend a one minute silence to the victims of Monday's explosion at St Ann's Square in Manchester, England Thursday May 25 2017. More than 20 people were killed in an explosion following a Ariana Grande concert at the Manchester Arena late Monday evening . (AP Photo/Rui Vieira) AP

Οι κάτοικοι του Μάντσεστερ έστειλαν το δικό τους ανατριχιαστικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα (Vids)

Ενός λεπτού σιγή σε εθνικό επίπεδο με επίκεντρο την πόλη του Μάντσεστερ τηρήθηκε σήμερα, Πέμπτη, προς τιμή των θυμάτων του μακελειού της Δευτέρας.

Όλα σίγησαν στις 11:00 το πρωί (13:00 ώρα Ελλάδας). Χιλιάδες άνθρωποι σε όλες τις πόλεις της Βρετανίας συγκεντρώθηκαν με λουλούδια και φωτογραφίες στα χέρια στις μεγάλες πλατείες, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο μηνύματα αλληλεγγύης και δύναμης.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε επίσης στην πλατεία Αγίας Άννας στο Μάντσεστερ που κατακλύστηκε από κατοίκους της πόλης. Το μήνυμα που ήταν γραμμένο με κιμωλία στο δάπεδο της πλατείας δεν καλύφθηκε, από το κοινό. “Στεκόμαστε ενωμένοι, δεν φοβόμαστε”.

Αμέσως μετά το τέλος της σιγής, μια γυναίκα ξεκίνησε να τραγουδά το κομμάτι – ύμνο των Oasis, το “Don’t look back in anger”, με το πλήθος να τη συνοδεύει σε μια συγκινητική στιγμή.

Η γυναίκα που ξεκίνησε αυτό το τραγούδι, δήλωσε στον Guardian: “Οι στίχοι του τραγουδιού τονίζουν αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω σε όσα συνέβησαν αλλά να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Θα γίνουμε όλοι ένα και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτό που συνέβη, γιατί αυτό κάνει το Μάντσεστερ”.

Κάτι ανάλογο έγινε και χθες, από μαθητές της πόλης:

And so Sally can wait

She knows it’s too late as she’s walking on by

My soul slides away

“But don’t look back in anger,” I heard you say

Φωτογραφία: AP Photo/Rui Vieira

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα