Δύο συλλήψεις μετά τους πυροβολισμούς στη Λεμεσό – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας αστυνομικός

Δύο συλλήψεις μετά τους πυροβολισμούς στη Λεμεσό – Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας αστυνομικός
Η στιγμή που το ελικόπτερο με τον τραυματία αστυνομικό απογειώνεται απογειώνεται με προοορισμό το Ισραήλ sigmalive

Ο αστυνομικός θα μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο στο Ισραήλ - Αυστηρό μήνυμα Αναστασιάδη

Δύο άτομα συνέλαβε η Αστυνομία αναφορικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας δολοφονίας κατά δύο αστυνομικών στη διάρκεια καταδίωξης αργά χθες στη Λεμεσό. Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο άλλος ελαφρά.

Ο ένας συλληφθείς είναι άνδρας και ο άλλος γυναίκα. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από αστυνομική πηγή αναφέρουν ότι ο άνδρας κατά τη σύλληψη του ήταν τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα είναι 33 χρόνων και συνελήφθη, γιατί στο όνομα της είχε ενοικιαστεί το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς, όταν αυτοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο.

Μηδενική ανοχή στα εγκληματικά στοιχεία

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού τον αστυνομικό, που πυροβολήθηκε εν ώρα καθήκοντος και τραυματίστηκε σοβαρά.

Κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε εξοργισμένος και προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει στα εγκληματικά στοιχεία να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται, όπως συμπεριφέρονται. Τόνισε ότι η επίθεση κατά αστυνομικών «συνιστά επίθεση κατά του κράτους». Θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή, πρόσθεσε.

«Θέλω να καταστήσω σαφές. Δεν είμαι μόνο στο πλευρό των τραυματιών. Είμαι στο πλευρό του αστυνομικού σώματος που ενόρκως επιτελεί το καθήκον του», δήλωσε.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας έχει διευθετήσει εντός της ημέρας να μεταφερθεί στο Ισραήλ ο τραυματίας αστυνομικός. Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, έρχεται από το Ισραήλ νοσοκομειακό πτητικό μέσο, με ειδικούς εντατικολόγους και τραυματιολόγους.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κύπρου επισκέφθηκε και τον αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα