Έφηβες καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον 56 άτομα στη Νιγηρία

Έφηβες καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον 56 άτομα στη Νιγηρία

Διπλή επίθεση σε αγορά του Μανταγκάλι, στη βορειοανατολική Νιγηρία

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 57 τραυματίστηκαν στην διπλή επίθεση που διέπραξαν δύο έφηβες βομβίστριες-καμικάζι σε αγορά της πόλης Μανταγκάλι της βορειοανατολικής Νιγηρίας το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια αυτή, η οποία πάντως φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ.

Ο Γιούσουφ Μοχάμεντ, πρόεδρος του τοπικού αυτοδιοικητικού συμβουλίου, ανέφερε πως οι νεκροί είναι 56 και οι τραυματίες 57. Ο ταγματάρχης Μπαντάρε Ακιντόγε είπε νωρίτερα πως οι επιθέσεις διαπράχθηκαν από δύο μαθήτριες που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά.

Η νιγηριανή τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στέλνει συχνά γυναίκες και κορίτσια να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον άμαχων σε πολυσύχναστα σημεία όπως αγορές, τεμένη ή σταθμοί των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η πόλη Μανταγκάλι, στα όρια του δρυμού Σαμπίσα, που παραμένει ως και σήμερα φέουδο της Μπόκο Χαράμ, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ. Η πόλη ανακαταλήφθηκε από τον νιγηριανό στρατό μόλις τον Αύγουστο του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου, από περσινή επίθεση της Μπόκο Χαράμ)

ADVERTISING

SHARE: