Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. Εποικοδομητική η συνάντηση λέει ο Γιούνκερ

default image

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με την Αθήνα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν αφού πέταξε τη βόμβα για κατάργηση ΕΚΑΣ και αύξηση ΔΕΗ 10%, μετά μας ανακοίνωσε ότι "σημειώθηκε πρόοδος"

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, είπε: “Ήταν μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση. Σημειώθηκε πρόοδος ως προς την κατανόηση των θέσεων της κάθε πλευράς, στη βάση διαφορετικών προτάσεων”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα συναντηθούν ξανά και ότι η εντατική εργασία θα συνεχιστεί. Μια εκτίμηση θετικού κλίματος και προόδου που πάντως δεν αποτυπώνεται από τα τερατώδη μέτρα για την αύξηση του ΦΠΑ και την κατάργηση του ΕΚΑΣ που φαίνονται να ζητούν οι δανειστές αδιαφορώντας ουσιαστικά για όλα όσα αναφέρει η ελληνική πλευρά και έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία.

Και ο Ντάισελμπλουμ στα κλίμα “χαράς και ευεξίας”

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος, πριν από λίγο, από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ήταν μια καλή συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σε λίγες ημέρες».

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα