Είχε πολεμήσει στη Συρία ο δράστης της επίθεσης στο 'Ρέινα'

Στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους είχε πολεμήσει ο μακελάρης της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες. Νέες συλλήψεις στο Ατατούρκ

"Καλός χειριστής των πυροβόλων όπλων, που είχε επιλεγεί ειδικά γι' αυτή την επίθεση" ήταν ο δράστης της επίθεσης στο "Ρέινα" της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Δύο νέες συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Οι τουρκικές εφημερίδες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της επίθεσης, οι οποίες δείχνουν ότι ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στο χειρισμό πυροβόλων όπλων. Σύμφωνα με την Hurriyet και την Haberturk, ο δράστης χρησιμοποίησε διπλούς γεμιστήρες για να εξοικονομήσει χρόνο και έβαζε στο στόχαστρο το άνω μέρος του σώματος των θυμάτων του.

Οι αρχές δημοσιοποίησαν επίσης φωτογραφίες του δράστη οι οποίες φέρεται ότι ελήφθησαν σε διάφορες περιστάσεις. Μία τον εικονίζει στο γκισέ ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στο Λαλελί, μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης, αρκετές ημέρες πριν από την επίθεση.

Σύμφωνα με την Haberturk, ο δράστης φέρεται ότι έφτασε το Νοέμβριο στο Ικόνιο, στη νότια Τουρκία, μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά "για να μην προσελκύσει την προσοχή". Η σύζυγός του βρίσκεται μεταξύ 12 ατόμων που έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πριν φτάσει στην Τουρκία, βρισκόταν στη Συρία, όπου -σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες- πολεμούσε στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση ανέλαβε χθες σε ανακοίνωσή της την ευθύνη για την επίθεση στο "Ρέινα", σημειώνοντας ότι διαπράχθηκε από "έναν από τους στρατιώτες του Χαλιφάτου".

Δυο νέες συλλήψεις

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση στο νυκτερινό κέντρο "Ρέινα", συνελήφθησαν σήμερα, στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, δύο αλλοδαποί.

Οι δύο αλλοδαποί, η εθνικότητα των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστή, συνελήφθησαν στην είσοδο του τερματικού σταθμού των διεθνών αναχωρήσεων και μεταφέρθηκαν στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το Dogan.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Νέο βίντεο του μακελάρη του Reina

Ρέινα: Νέο βίντεο από το κλαμπ λίγη ώρα πριν το μακελειό

Οκτώ ύποπτοι κρατούνται για την επίθεση στο Reina

ADVERTISING

SHARE: