Εκδοτικός οίκος ακύρωσε την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Μίλο Γιαννόπουλος

Εκδοτικός οίκος ακύρωσε την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Μίλο Γιαννόπουλος

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ακύρωσε την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Μίλο Γιαννόπουλος, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί παιδοφιλίας

Σφοδρές αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του συγγραφέα και ακροδεξιού υποστηρικτή του Τραμπ, Μίλο Γιαννόπουλου, στις οποίες φέρεται να ενθαρρύνει την παιδοφιλία.

Σήμερα ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία του με τον ελληνικής καταγωγής συγγραφέα: “Μετά από προσεκτική εξέταση, οι Simon & Schuster και η εκδοτική τους Threshold ακύρωσαν την έκδοση του βιβλίου του Μίλο Γιαννόπουλος με τίτλο “Dangerous” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Γιαννόπουλος, γράφοντας στη σελίδα του στο Facebook “Έχω περάσει και χειρότερα. Δεν θα με νικήσουν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο οίκος είχε καταβάλει προκαταβολικά το ποσό των 250.000 δολαρίων στον Γιαννόπουλο για την έκδοση της αυτοβιογραφίας του, που επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου. 

Νωρίτερα οι διοργανωτές του ετήσιου Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) απέσυραν την πρόσκληση που είχαν αποστείλει στον Ελληνοαμερικανό συγγραφέα.”Λόγω των αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες 24 ώρες, μέσω βίντεο (του Μίλο Γιαννόπουλος) στο οποίο υποστηρίζει την παιδοφιλία, η Ένωση Αμερικανών Συντηρητικών αποφάσισε να ακυρώσει την πρόκλησή για το συνέδριο” δήλωσε ο πρόεδρος του CPAC, Ματ Σλαπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίλo Γιαννόπουλος, διαχειριστής της φιλικής προς τον Ντόναλντ Τραμπ ιστοσελίδας “Breitbart.com”, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής διαδικτυακής συζήτησης ότι είχε σχέση με έναν καθολικό ιερέα όταν ήταν έφηβος, ενώ εμφανίστηκε να πραγματεύεται το σεξ μεταξύ νεότερων αγοριών με ηλικιωμένους άνδρες.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στο Twitter, με τους Συντηρητικούς να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στον Γιαννόπουλο.

Ο ίδιος επιχείρησε να ανασκευάσει, υποστηρίζοντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το βίντεο μονταρίστηκε σκόπιμα. “Μίλησα όντως για τις σχέσεις μεταξύ νέων αγοριών και μεγαλύτερων ανδρών που μπορούν να βοηθήσουν τους ομοφυλόφιλους νεαρούς να δραπετεύσουν από την έλλειψη συμπαράστασης ή κατανόησης από τις οικογένειές τους. Αυτό είναι απολύτως αληθές και κάθε ομοφυλόφιλος άνδρας το γνωρίζει. Αλλά δεν μίλησα για κάτι παράνομο και δεν αναφέρθηκα σε αγόρια προεφηβικής ηλικίας” ανέφερε.

Ωστόσο, η “δευτερολογία” του δεν φαίνεται να έπεισε τους Συντηρητικούς, οι οποίοι τον κατήγγειλαν στο Twitter τόσο για τα σχόλιά του στο επίμαχο βίντεο όσο και για ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις και θέσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα