Έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση

default image

Έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα για ηρεμία και προς τις δυνάμεις της τάξης για αυτοσυγκράτηση

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων για την μη παραπομπή σε δίκη του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μισούρι.

“Είμαστε μία χώρα που βασίζεται στον σεβασμό του νόμου. Ενώνομαι με τους γονείς του Μάικλ Μπράουν για να απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι αμφισβητούν την απόφαση αυτή να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο. Απευθύνω έκκληση επίσης προς τις δυνάμεις της τάξης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγα λεπτά αφού η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές στο Φέργκιουσον.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ωστόσο απήθυνε προειδοποίηση για την τάση απόκρυψης των προβλημάτων που συνδέονται με τον ρατσισμό στις ΗΠΑ.

“Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η κατάσταση στο Φέργκιουσον παραπέμπει στα σημαντικά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη πάντα η χώρα μας. Υπάρχει μία βαθιά περιφρόνηση ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και στις έγχρωμες κοινότητες”, είπε αναφερόμενος “στην κληρονομιά των φυλετικών διακρίσεων”.

“Δεν είναι μόνο πρόβλημα του Φέργκιουσον, είναι πρόβλημα της Αμερικής”, είπε.

“Οφείλουμε να κατανοήσουμε τα προβλήματα αυτά και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Αλλά αυτό δεν θα γίνει πετώντας μπουκάλια, σπάζοντας τζάμια αυτοκινήτων και σίγουρα όχι επιτιθέμενοι εναντίον οποιουδήποτε”, είπε

Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο επίσκεψής του στο Φέργκιουσον , ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε: “Ας δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα