Έκλεψε και έπαιξε 1 εκατ. δολάρια σε mobile game

Έκλεψε και έπαιξε 1 εκατ. δολάρια σε mobile game

O 45χρονος "ελάφρυνε" κατά 4,8 εκατ. δολάρια την εταιρία που εργαζόταν. Μέρος των χρημάτων πήγε, ακόμη, σε πλαστική επέμβαση

Ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων και "ξέπλυμα" μαύρου χρήματος κρίθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ ένας 45χρονος Καλιφορνέζος, ο οποίος "ελάφρυνε" κατά 4,8 εκατ. δολάρια την εταιρία που εργαζόταν. Από αυτά, το 1 εκατ. το ξόδεψε σε mobile game, όπως αποκαλύπτουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο 45χρονος, ονόματι Κέβιν Λι Κο, ομολόγησε ότι παρανόμως χρησιμοποίησε τις πιστωτικές κάρτες της εταιρίας, για να παίξει Game of War, ένα από τα πιο κερδοφόρα mobile games παγκοσμίως, στο οποίο οι παίκτες αγοράζουν, μεταξύ άλλων, χρυσό για να οικοδομήσουν την αυτοκρατορία τους.

Ο Κο εργαζόταν για δύο χρόνια σε μια αντιπροσωπεία μηχανημάτων στην Καλιφόρνια, πριν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του τον Μάιο του 2008. Το 2009 ανέλαβε την ευθύνη του λογιστηρίου της επιχείρησης και κατάφερε να κρατήσει κρυφή την παράνομη δράση του ως τον Μάρτιο του 2015. Ένα μήνα αργότερα, έφυγε από την εταιρία.

Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της εταιρίας, για να αγοράσει πολυτελή αυτοκίνητα, εισιτήρια διαρκείας των San Francisco 49ers στο NFL και των Sacramento Kings στο NBA. Πλήρωσε, επίσης, μια πλαστική επέμβαση, έπιπλα σπιτιού, κάρτα μέλους σε όμιλο γκολφ.

Πηγή: BBC

ADVERTISING

SHARE: