Εκλογές ΗΠΑ: Σήμερα ο καθοριστικός προκριματικός στη Νέα Υόρκη

default image

Πρωτιά Κλίντον και Τραμπ δείχνουν οι μετρήσεις την ώρα που ο Σάντερς καταγγέλλει οικονομικές παρατυπίες

Ο Μπέρνι Σάντερς υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, κατηγόρησε τη συνυποψήφιά του Χίλαρι Κλίντον για “προφανείς οικονομικές παραβάσεις” στην προεκλογική της εκστρατεία, καθώς σήμερα διεξάγεται στις ΗΠΑ, ο πολιτικά σημαντικός προκριματικός κύκλος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Σάντερς αναρωτήθηκε αν η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον παραβίασε τα νομικά όρια που έχουν θεσπιστεί για τις δωρεές, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- οι πληρωμές των ανθρώπων της προεκλογικής της εκστρατείας γίνονται από κοινό ταμείο που έχει συσταθεί από την Κλίντον, αλλά και την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC).

Ο Γερουσιαστής από το Βερμόντ έχει προ πολλού παρατηρήσει ότι η ηγετική βάση του Δημοκρατικού Κόμματος υποστηρίζει περισσότερο την εκστρατεία της Κλίντον έναντι της δικής του υποψηφιότητας. Ο ίδιος, έχει εκλεγεί ως ανεξάρτητος Γερουσιαστής, στη Γερουσία των ΗΠΑ και παρουσιάζει το πολιτικό προφίλ του ως σοσιαλδημοκρατικό. “Παρά το γεγονός ότι η χρήση κοινών συμφωνιών χρηματοδότησης εφαρμόζεται εδώ και αρκετό καιρό, είναι πρωτοφανές για την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος να τάσσεται υπέρ μιας υποψηφίου μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για το προεδρικό χρίσμα” δήλωσε ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς, Τζεφ Γουίβερ.

Την καταγγελία του Σάντερς, διέψευσε η προεκλογική καμπάνια της Κλίντον με τον υπεύθυνο πολιτικό στρατηγιστή Ρόμπι Μουκ να δηλώνει ότι ο Σάντερς προχωρεί σε αβάσιμες καταγγελίες. “Είναι ντροπή το γεγονός ότι ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς καταφεύγει σε ανεύθυνες και παραπλανητικές επιθέσεις προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την εκστρατεία του,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μουκ.

Οι καταγγελίες αυτές γνωστοποιήθηκαν από τον Σάντερς μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του σημερινού προκριματικού κύκλου στη Νέα Υόρκη, τόσο για το Δημοκρατικό, όσο και για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της προεκλογικής αναμέτρησης στη Νέα Υόρκη, θα είναι καθοριστικής πολιτικής σημασίας, αναφορικά με την επιλογή των τελικών προεδρικών υποψηφίων στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, που προηγούνται σε παναμερικανικό επίπεδο, αναμένεται ότι θα είναι οι νικητές στην πολιτεία την οποία και οι δύο υποψήφιοι χαρακτηρίζουν ως “το σπίτι τους.” Η νίκη στη Νέα Υόρκη, θα είναι μία τονωτική ένωση και για τους δύο υποψηφίους μετά από διαδοχικές ήττες στους προκριματικούς που προηγήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα