Εκλογές στην Τουρκία: Για “δημοκρατική επανάσταση” μιλά ο Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: Για “δημοκρατική επανάσταση” μιλά ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε σχολείο στο Σκουτάρι της Κωνσταντινούπολης AP

"Ελπίζω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να προοδεύει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί για κάποια δυσκολία" δήλωσε κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πολιτική δύναμη του οποίου δοκιμάζεται.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν από λίγα λεπτά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης όπου άλλωστε ψηφίζει πάντοτε. Στην κάλπη τον περίμενε και η κόρη του με τον γαμπρό του και Υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Άλμπαϊρακ που είχαν ψηφίσει νωρίτερα.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν έκανε λόγο για δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία με τις σημερινές εκλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμετοχή λίγο μετά τις 13/30 οπότε και ψήφισε «ήταν πάνω από το 50%». «Είναι καλή η συμμετοχή. Με αυτές τις εκλογές θα ζήσουμε μια δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία. Ελπίζω ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να προοδεύει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί για κάποια δυσκολία» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, η πολιτική δύναμη του οποίου δοκιμάζεται.  «Με αυτές τις εκλογές περνάμε στο προεδρικό σύστημα που θα μας ανεβάσει σε νέο επίπεδο πολιτισμού και θα ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια» πρόσθεσε.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν έκανε λόγο για δημοκρατική επανάσταση στην Τουρκία με τις σημερινές εκλογές AP

Τα μέτρα ασφαλείας στο σχολείο που ψήφισε ο Ερντογάν ήταν δρακόντεια με τουρκικά μέσα να μεταδίδουν ότι από τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος μπήκε στο κτήριο, όσοι ακολούθησαν ελέγχθηκαν ενδελεχώς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα