Εκλογές στην Τουρκία: Το μεγάλο φαβορί της αντιπολίτευσης “κραδαίνει” δυο πατάτες

Εκλογές στην Τουρκία: Το μεγάλο φαβορί της αντιπολίτευσης “κραδαίνει” δυο πατάτες
Ο Μουχαρέμ Ιντζέ με δύο πατάτες ανά χείρας στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη AP

Οι πατάτες αποτέλεσαν σοβαρό εργαλείο στην αντιερντογανική ρητορική, των  περισσότερων υποψήφιων, μια και η τιμή της έχει φτάσει στα ύψη.

Λίγες μόλις ώρες έχουν απομείνει πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία και διεξαχθούν οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές που πιθανώς να καταστήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν απόλυτο ηγέτη της χώρας, μετά την αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα ξεκάθαρα και το κατά πόσο ο “σουλτάνος” θα υλοποιήσει τον στόχο του, με την αγωνία και την πόλωση να βρίσκονται στο αποκορύφωμά της.

Πρώτη φορά υποστηρικτές του Ερντογάν μιλούν για την κακή κατάσταση της οικονομίας και ότι μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν το νέο πρόσωπο, τον Μουχαρέμ Ιντζέ, ηγέτη του CHP, που ‘τα λέει και ωραία’.

Η τιμή του κρεμμυδιού έγινε θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από ένα tweet του ηγέτη του Κόμματος Ευημερίας, Τεμέλ Καραμολάογλου, που έγραφε: «Το δολάριο είναι 4,75 λίρες, το κρεμμύδι 6,95». Το τουίτ αυτό αναπαράχθηκε πάνω από 15.000 φορές. Η τιμή του κρεμμυδιού αυξήθηκε κατά 212% λόγω πληθωρισμού και ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες και άλλα βασικά τρόφιμα λόγω των αυξήσεων.

Σε αυτά τα οικονομικά μεγέθη φαίνεται πως “πάτησε” ο Ιντζέ, ο οποίος στην τελευταία του προκελογική ομιλία που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη εμφανίστηκε να… κραδαίνει δυο πατάτες καρφωμένες σε μια μικρή σούβλα, μιλώντας ενώπιον 2 περίπου εκατομμυρίων πολιτών για “ανάσα” στα νοικοκυριά και ευημερία. Ακόμη ένας θρίαμβος μετά την ομιλία στη Σμύρνη, παρόλο που  το CHP ανακοίνωσε ότι σήμερα συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα