Εκπαίδευση εισαγγελέων για την κακοποίηση ζώων

ΑΡΓΟΣ-26072017-Η Φρίντα και ο Κανέλλος ξανά ελεύθεροι στο Άργος.Ελεύθερα αφέθηκαν, υγιή και στειρωμένα ,τα δύο αδέσποτα σκυλάκια που είχε μαζέψει ο δήμος από το κέντρο της πόλης .Ο δήμος Άργους βΜυκηνών έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τους αδέσποτους φίλους μας που περιλαμβάνει περίθαλψη, αποπαρασίτωση, στειρώσεις, εμβολιασμούς, οπτική σήμανση  , τσιπάρισμα και επανατοποθέτηση των αδέσποτων. Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαβούνος έχει ήδη τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες με φλοτέρ σε διάφορα σημεία του δήμου για την καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΡΓΟΣ-26072017-Η Φρίντα και ο Κανέλλος ξανά ελεύθεροι στο Άργος.Ελεύθερα αφέθηκαν, υγιή και στειρωμένα ,τα δύο αδέσποτα σκυλάκια που είχε μαζέψει ο δήμος από το κέντρο της πόλης .Ο δήμος Άργους βΜυκηνών έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για τους αδέσποτους φίλους μας που περιλαμβάνει περίθαλψη, αποπαρασίτωση, στειρώσεις, εμβολιασμούς, οπτική σήμανση , τσιπάρισμα και επανατοποθέτηση των αδέσποτων. Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκαβούνος έχει ήδη τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες με φλοτέρ σε διάφορα σημεία του δήμου για την καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Σε μία παρουσίαση - εκπαίδευση γύρω από την κακοποίηση ζώων και την εγκληματικότητα προχώρησαν Αμερικανοί εισαγγελείς προς του Έλληνες συναδέλφους τους

Σε μία προσπάθεια επαγρύπνης και ενημέρωσης των εισαγγελικών λειτουργών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση σχετικά με την κακοποίηση ζώων, μετά πρωτοβουλία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς εισαγγελείς, οι οποίοι ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους για την επικινδυνότητα των εγκλημάτων που κρύβει η κακοποίηση των ζώων και συγκεκριμένα πως αυτή σχετίζεται άμεσα με τη βαριά εγκληματικότητα και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών. Όπως αναφέρθηκε, "πίσω από την κακοποίηση των ζώων κρύβονται ενδοοικογενειακή βία και βαριά εγκληματικότητα" ενώ τονίστηκε ως επιστημονικά αποδεδειγμένο πως "όποιος κακοποιεί ζώα, προβαίνει και σε άλλες βαριάς μορφής εγκληματικές πράξεις".


Επίσης, επισημάνθηκε ότι στις περισσότερες βαριές υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι δράστες είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων, αφού θεωρούν πως προσφέρονται για παραδειγματισμό των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Αναφορά έγινε και σε σειρά υποθέσεων στην Αμερική, από τις οποίες έχει προκύψει ότι οι αυτουργοί βαρύτατων εγκλημάτων είχαν παλαιότερα κακοποιήσει ζώο.


Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, περιλάμβανε εκπαίδευση αστυνομικών και λιμενικών σε ανάλογες δράσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τζουβάλας κατά την ομιλία του, υποστήριξε ότι "ενώ η ελληνική νομοθεσία, τα τελευταία χρόνια, παρά τις ελλείψεις της, τιμωρεί την κακοποίηση και τον βασανισμό των ζώων, φαινόμενο συνηθισμένο δυστυχώς σε όλη την επικράτεια, εντούτοις δεν έχει γίνει ακόμα συνείδηση ότι η κακοποίηση των ζώων συνδέεται άμεσα με την εγκληματικότητα, καθώς πια έχει επιστημονικά - και στην πράξη- αποδειχθεί ότι "η κακοποίηση των ζώων είναι η πρώτη πράξη ενός βίαιου ατόμου".

ADVERTISING

SHARE: