Εκτροχιασμός τρένου στην Ιταλία μετά από σύγκρουση με νταλίκα – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Εκτροχιασμός τρένου στην Ιταλία μετά από σύγκρουση με νταλίκα – Τουλάχιστον δύο νεκροί
Σύγρκουση τρένου με νταλίκα στην Ιταλία AP

Το τρένο συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε ισόπεδη διάβαση. Πολλοί τραυματίες από το δυστύχημα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα σε πολύ σοβαρή κατάσταση

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από εκτροχιασμό τρένου μετά από σύγκρουση με νταλίκα κοντά στο Τορίνο στην Ιταλία.

Το τρένο εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουση με την νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε ισόπεδη διάβαση, με αποτέλεσμα τρία από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας να βγουν από τις ράγες.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τορίνο AP

«Στις 23:20 (τοπική ώρα· 00:20 ώρα Ελλάδας) ο περιφερειακός συρμός Τορίνου-Ιβρέας συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο παραβίασε τις μπάρες ισόπεδης διάβασης που βρισκόταν σε λειτουργία και ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του τρένου έχασε τη ζωή του και πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, RFI.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία AP

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI, το δεύτερο θύμα ήταν ένας επιβάτης του συρμού, που διακομίστηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τορίνου αλλά υπέκυψε στα τραύματά του.

Μία ακόμη γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς υπέστη κρανιακή κάκωση.

Η εφημερίδα La Stampaανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, η νταλίκα με λιθουανικές πινακίδες μετέφερε ένα «ασυνήθιστα» βαρύ φορτίο. Ένα φορτηγάκι που προπορευόταν πέρασε την ισόπεδη διάβαση αλλά, όταν οι μπάρες άρχισαν να κατεβαίνουν, ο οδηγός της νταλίκας, που απείχε περίπου δέκα μέτρα από το προπορευόμενο φορτηγάκι, δεν κατάφερε να φρενάρει έγκαιρα και το βαρύ όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε πάνω στις σιδηροτροχιές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλέστηκε η εφημερίδα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα