Ελεύθερος ο 16χρονος Παλαιστίνιος – σύμβολο των διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ

Ελεύθερος ο 16χρονος Παλαιστίνιος – σύμβολο των διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ
anadolu

Οι ισραηλινές αρχές άφησαν ελεύθερο τον έφηβο, η φωτογραφία του οποίου να σύρεται δεμένος και με κλειστά τα μάτια από δυνάμεις του ισραηλινού στρατού

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος Παλαιστίνιος Fawzi al-Juneidi, που έγινε το σύμβολο των βίαιων διαδηλώσεων μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Το δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωσή του μετά από καταβολή εγγύησης 2.870 αμερικανικών δολαρίων. 

Πρόκειται για τον 16χρονο Fawzi al-Juneidi, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. Στη φωτογραφία, το αγόρι εμφανίζεται με τα μάτια δεμένα με ένα μαντήλι και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα να μεταφέρεται από πάνοπλους στρατιώτες.

Ο νεαρός παρέμεινε υπό κράτηση επί αρκετές ημέρες και παρά τις αιτιάσεις της εισαγγελίας για παράταση της παραμονής του στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη. Ο θείος του Rashad al-Juneidi μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ δήλωσε πως ο 16χρονος κακοποιήθηκε σοβαρά από τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο θείος του αγοριού υποστήριξε ότι ο 16χρονος συνελήφθη αναίτια, καθώς δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις και βρισκόταν έξω προκειμένου να αγοράσει τρόφιμα, καθώς αυτός θρέφει την επταμελή οικογένειά του. Όπως αναφέρει, το αγόρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο προκειμένου να δουλέψει για να ζήσει την 9μελή οικογένειά του.

ΠΗΓΗ DAILYSABBAH/ΦΩΤΟ anadolu

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα