Ελεύθερος ο Αμερικανός πεζοναύτης που κρίθηκε ένοχος για φόνο ιρακινού πολίτη

Ελεύθερος ο Αμερικανός πεζοναύτης που κρίθηκε ένοχος για φόνο ιρακινού πολίτη

Ο Αμερικανός πεζοναύτης που είχε κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του άοπλου και ανάπηρου ιρακινού πολίτη το 2006 απολύθηκε από την υπηρεσία του και πλέον είναι... ελεύθερος. Πώς ένας 52χρονος, είχε θεωρηθεί... "απειλή"

Μια στρατιωτική επιτροπή που τη Τετάρτη έκρινε έναν αμερικανό πεζοναύτη ένοχο για τη δολοφονία το 2006 ενός ιρακινού πολίτη με αναπηρία, χθες του εκδίκασε ποινή επτά ετών, ισότιμη με το χρόνο που είχε ήδη εκτίσει υπό περιορισμό.

Η επιτροπή επίσης απέλυσε τον λοχία Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ από τους πεζοναύτες με κακή διαγωγή.

Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για το θάνατο του άοπλου άνδρα στο Ιράκ. Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενου και του φόνου.

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Χάτσινς ηγούνταν μιας διμοιρίας πεζοναυτών η οποία σχεδίαζε να σταματήσει τη χρήση αυτοσχέδιων βομβών από ισλαμιστές στο ιρακινό χωριό Χαμντάνια στις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2006. Όταν δεν μπόρεσαν να βρουν τον βομβιστή που υποψιάζονταν, πήγαν σ΄ένα γειτονικό σπίτι και πήραν έναν πρώην αστυνομικό με αναπηρία ο οποίος δεν ήταν ύποπτος, είπαν μάρτυρες στην πρώτη δίκη.

Ο Χάτσινς και οι άλλοι πεζοναύτες πυροβόλησαν τον 52χρονο Χασίμ Ιμπραίμ Αουάντ, πατέρα 11 παιδιών και παππού τεσσάρων, και τοποθέτησαν ένα Καλάσνικοφ και ένα φτυάρι δίπλα στο πτώμα για να δικαιολογηθούν ότι προσπαθούσε να βάλει βόμβα, είπαν μάρτυρες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αμερικανός πεζοναύτης καταδικάστηκε για φόνο ιρακινού άοπλου πολίτη

ADVERTISING

SHARE: