Ελληνική συμμετοχή σε καμπάνια του ΟΗΕ κατά της βίας

default image

Έλληνας φωτογράφος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους φιναλίστ ενός συγκλονιστικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΟΗΕ στα πλαίσια καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών

25η Νοεμβρίου σήμερα, παγκόσμια ημέρα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και ένας Έλληνας φωτογράφος, ο Κώστας Σατλάνης βρίσκεται στους φιναλίστ ενός συγκλονιστικού διαγωνισμού του ΟΗΕ ενάντια στη βία που υφίστανται οι γυναίκες.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, ο ΟΗΕ είχε προκηρύξει διαγωνισμός για τον σχεδιασμό αφίσας στα πλαίσια καμπάνιας ευαισθητοποίησης με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα για τον τερματισμό της βίας που υφίσταται μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως.

Οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό ξεπέρασαν τις 2.700 από 40 ευρωπαϊκές χώρες και ο Κ. Σατλάνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 30 καλύτερους.

Η αφίσα του Έλληνα φωτογράφου παρουσιάζει έναν νεόνυμφο ζευγάρι, έναν άνδρα και δίπλα του αντί για μια εκθαμβωτική νύφη υπάρχει ένας σάκος του μποξ με πέπλο, ενώ το σλόγκαν του είναι και έζησαν αυτοί καλά.

Σημειώνεται ότι νικήτρια αναδείχτηκε η σχεδιάστρια και φωτογράφος Τρίνε Σέτζτεν από την Δανία, η οποία παρουσίασε στην αφίσα της μια γυναίκα υγιής ενώ γράφει “Έχει τρία σπασμένα πλευρά, δυο βγαλμένα δόντια, πέντε καψίματα από τσιγάρο στα πόδια της… Η βία ΔΕΝ είναι πάντα εμφανής”.

“Θέλω οι άνθρωποι να σκεφτούν ότι αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε, δεν μπορείς να πεις αν είναι πλούσια ή φτωχή, θα μπορούσε να είναι η αδερφή σου, η φίλη σου, ή κάποια δίπλα στου στο λεωφορείο” λέει η Σέτζτεν.

Η αφίσα που κέρδισε το πρώτο βραβείο θα δημοσιευθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα