Ένα νέο “bromance” γεννιέται: Ο Τραμπ τινάζει την πιτυρίδα από τον ώμο του Μακρόν

Ένα νέο “bromance” γεννιέται: Ο Τραμπ τινάζει την πιτυρίδα από τον ώμο του Μακρόν
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν στο Λευκό Οίκο AP

"Έχουμε μια πολύ ξεχωριστή σχέση" παραδέχθηκε δημοσίως ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ οι αβρότητες ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και το Γάλλο ομόλογό του έχουν γίνει viral στα social media

Η “χημεία” ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Εμανουέλ Μακρόν είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως αποδεικνύουν τα πλάνα από την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τους αναλυτές και οι δύο ηγέτες έχουν κάτι να κερδίσουν από τη σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ – Γαλλίας, με τον Μακρόν να ενισχύει τη θέση του στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και τον Τραμπ να αποκτά έναν ισχυρό φίλο και σύμμαχο στην Ευρώπη, καθώς είναι προφανές ότι η σχέση του με την Άγγελα Μέρκελ δεν είναι η ιδανική.

Ωστόσο η διαχυτικότητα και οι αβρότητες ανάμεσα στους δύο ηγέτες κατά την επίσκεψη του Μακρόν στο Λευκό Οίκο ξεπέρασε τα συνηθισμένα πλαίσια μιας καλής φιλικής σχέσης ανάμεσα στους επικεφαλής δύο συμμαχικών κυβερνήσεων.

Κατά τη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο,ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο του Μακρόν, λέγοντας δημοσίως προς τους δημοσιογράφους ότι οι δυο τους έχουν “μια πολύ ξεχωριστή σχέση”. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα προχώρησε δε σε μια κίνηση που άφησε εμβρόντητους τους πάντες και αμήχανο τον ίδιο το Γάλλο πρόεδρο, τινάζοντας την… πιτυρίδα από το πέτο του! “Πρέπει να τον έχουμε τέλειο. Είναι τέλειος!” είπε ο Τραμπ, ενώ ο Μακρόν χαμογελούσε αμήχανα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένα ακόμη στιγμιότυπο που απαθανατίστηκε από τις κάμερες και μεταδόθηκε αμέσως σε όλο τον κόσμο. Οι δύο άνδρες στέκονται έξω από το Οβάλ Γραφείο και ποζάρουν στους δημοσιογράφους, όταν ο Τραμπ προκειμένου να δώσει το σύνθημα στον καλεσμένο του για να περάσουν στα ενδότερα, τον παίρνει κυριολεκτικά από το…. χέρι για να ξεκινήσει η συνάντησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα