Ένας νεκρός από λιστερίωση και άλλοι 12 στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση έτοιμης σαλάτας

Ένας νεκρός από λιστερίωση και άλλοι 12 στο νοσοκομείο, μετά από κατανάλωση έτοιμης σαλάτας

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι 12 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση έτοιμης, συσκευασμένης σαλάτας. Η εταιρεία προχωρά σε απόσυρση του προϊόντος

Ένας άνθρωπος πέθανε και άλλοι 12 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση με λιστερίωση, πιθανότατα επειδή κατανάλωσαν έτοιμες, ωμές σαλάτες που παράγονται σε ένα εργοστάσιο της εταιρείας Dole Food Co Inc στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Η εταιρεία ενημέρωσε τα CDC την Πέμπτη ότι διέκοψε την παραγωγή και την επεξεργασία τροφίμων στη μονάδα της στο Σπρίνγκφιλντ και αποσύρει ήδη από τα καταστήματα όλες τις έτοιμες σαλάτες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι έτοιμες σαλάτες που έχουν παραχθεί σε άλλες μονάδες της ίδιας εταιρείας ευθύνονται για την επιδημία.

Η λιστερίωση είναι μια σοβαρή λοίμωξη που προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένα με το βακτηρίδιο της λιστέριας. Συνήθως πλήττει κυρίως ηλικιωμένους, έγκυες, νεογέννητα και ενήλικους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

(Πηγή: AΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: