Ένας νεκρός από πυρά σε λεωφορείο προεκλογικής εκστρατείας του φιλοκουρδικού κόμματος

Ένας νεκρός από πυρά σε λεωφορείο προεκλογικής εκστρατείας του φιλοκουρδικού κόμματος

Επίθεση αγνώστων σε λεωφορείο προεκλογικής εκστρατείας του φιλοκουρδικού κόμματος κατέληξε σε θάνατο ενός ανθρώπου

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον ενός μικρού λεωφορείου της προεκλογικής εκστρατείας του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σκοτώνοντας τον οδηγό, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τρεις μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέσυραν νεκρό τον οδηγό του λεωφορείου, περίπου 200 μέτρα μπροστά από το όχημα πάνω στον αυτοκινητόδρομο, γύρω από την πόλη Καρλίοβα, 70 χλμ. νοτιοανατολικά της επαρχίας Μπινγκιόλ, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Το λεωφορείο δέχτηκε πολλά πυρά και σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των αστυνομικών αρχών ο οδηγός σκοτώθηκε από πυροβόλο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το HDP δέχεται επίθεση κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, με ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία του κόμματος του σε δύο νότιες τουρκικές πόλεις στα μέσα Μαΐου να τραυματίζουν έξι ανθρώπους. Αξιωματούχοι του HDP έχουν αναφέρει δεκάδες επιθέσεις εναντίον του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: