Ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Πουτζντεμόν ζητά η Ισπανία

Ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Πουτζντεμόν ζητά η Ισπανία
Ousted Catalan leader Carles Puigdemont smiles as he arrives to attend a gathering to watch the election results for Spain's Catalonia region at the Square Meeting Center in Brussels on Thursday, Dec. 21, 2017. Several members of the ousted Cabinet, including Puigdemont, have campaigned from Brussels, where they sought refuge from Spanish justice. (AP Photo) AP Photo

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε στη Δανία, από τις Βρυξέλλες, και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί

Η ισπανική εισαγγελία ζήτησε από τον δικαστή που είναι επικεφαλής της έρευνας για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν την επανενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στο αίτημα της εισαγγελίας, το οποίο διατυπώθηκε μετά την άφιξη του αυτονομιστή πρώην προέδρου της Καταλονίας στην Κοπεγχάγη, προερχόμενου από τις Βρυξέλλες όπου έχει αυτοεξορισθεί για να αποφύγει τη δίωξη που έχει ασκήσει εναντίον του η ισπανική δικαιοσύνη για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση χρήματος».

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε στη Δανία και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τον Κάρλες Πουτζντεμόν να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

(Φωτογραφία: AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα