Εννιάχρονος απάντησε στην αγγελία της NASA και ζητά να γίνει ο ‘προστάτης του πλανήτη’

Εννιάχρονος απάντησε στην αγγελία της NASA και ζητά να γίνει ο ‘προστάτης του πλανήτη’
Children explore an exhibit at the Adler Planetarium, Tuesday, April 12, 2011 in Chicago. The Adler Planetarium, which was one of 21 museums and centers around the country bidding to house one of the four remaining space shuttles, did not receive a shuttle, but did land a flight simulator used to train astronauts for shuttle flights. (AP Photo/Brian Kersey) AP

Ένας μαθητής της τετάρτης δημοτικού είναι έτοιμος να αναλάβει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους που μπορεί να αναλάβει άνθρωπος στον πλανήτη μας

Πριν λίγες μέρες η NASA δημοσιοποίησε μια αγγελία, στην οποία αναζητούσε υποψηφίους με ανώτερες σπουδές και εμπειρία στις διαπλανητικές αποστολές για τη θέση του «υπεύθυνου πλανητικής προστασίας» (σ.σ.: planetary protection officer). Αντικείμενο της δουλειάς του νέου στελέχους της διαστημικής εταιρίας θα είναι κυρίως «να αποτρέψει τη βιολογική μόλυνση στη διάρκεια της ανθρώπινης και ρομποτικής διαστημικής εξερεύνησης».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο νέος πλανητικός “προστάτης” θα πρέπει να φροντίσει, ώστε αφενός να μη φθάσουν στη Γη τυχόν εξωγήινοι και δυνητικά επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, αφετέρου να μη συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή άλλοι πλανήτες ή δορυφόροι τους να μη μολυνθούν από γήινα μικρόβια που θα έχουν μεταφερθεί από διαστημικά σκάφη ή αστροναύτες.

Στην αγγελία αυτή, ανταποκρίθηκαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι ένας εκ των οποίων ξεχωρίζει όχι τόσο για το γνωσιακό του υπόβαθρο όσο για το πάθος του να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Πρόκειται για τον 9χρονο Jack Davis, η επιστολή του οποίου όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral.

Ο Davis γράφει:

« 3 Αυγούστου, 2017

Αγαπητή NASA,

Ονομάζομαι Jack Davis και θα ήθελα να κάνω αίτηση για την θέση του “υπευθύνου για την προστασία του πλανήτη”. Μπορεί να είμαι εννέα ετών αλλά πιστεύω πως θα ταίριαζα για τη δουλειά. Ένας από τους λόγους είναι πως η αδελφή μου λέει πως είμαι εξωγήινος.

Επίσης έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες για τους εξωγήινους και το διάστημα, που θα μπορούσα να δω. Έχω επίσης δει την σειρά Marvel Agents of Shield και ελπίζω να δω την ταινία Men in Black. Είμαι πολύ καλός στα βιντεοπαιχνίδια. Είμαι νέος, συνεπώς μπορώ να μάθω να σκέφτομαι σαν εξωγήινος.

Με εκτίμηση,

Jack Davis

Προστάτης του Γαλαξία

Τετάρτη Δημοτικού».

 

H NASA θα μπορούσε, αν ήθελε, να αγνοήσει την επιστολή του μικρού Jack, αλλά δεν το έκανε. Αντιθέτως, ο δρ. James L. Green, διευθυντής του τμήματος πλανητικής επιστήμης της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας έσπευσε να απαντήσει στο φιλόδοξο 9χρονο αγόρι:

« Αγαπητέ Jack,

Έμαθα ότι είσαι ένας “Προστάτης του Γαλαξία” και πως ενδιαφέρεσαι να γίνεις ένας “υπευθύνος για την προστασία του πλανήτη” της NASA. Αυτό είναι υπέροχο!

Η θέση μας για την προστασία του πλανήτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική. Πρόκειται για την προστασία της Γης από μικροσκοπικά μικρόβια όταν φέρνουμε πίσω δείγματα από τη Σελήνη, από αστεροειδείς και από τον Άρη. Έχει να κάνει επίσης με την προστασία άλλων πλανητών και φεγγαριών από τα δικά μας μικρόβια καθώς εξερευνούμε υπεύθυνα το ηλιακό μας σύστημα.

Πάντα ψάχνουμε για λαμπρούς μελλοντικούς επιστήμονες και μηχανικούς για να μας βοηθούν, έτσι ελπίζω να διαβάσεις σκληρά και να τα πας καλά στο σχολείο. Ελπίζουμε να σε δούμε εδώ στη NASA μία από αυτές τις μέρες!

Με εκτίμηση,

Dr. James L. Green,

Διευθυντής, Τμήμα Επιστήμης των Πλανητών».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα