Επεισόδια στο Μπέρκλεϊ ακυρώνουν ομιλία ακροδεξιού οπαδού του Τραμπ

Επεισόδια στο Μπέρκλεϊ ακυρώνουν ομιλία ακροδεξιού οπαδού του Τραμπ

Ακυρώθηκε η ομιλία του ακροδεξιού Ελληνοβρετανού ομιλητή Μίλο Γιαννόπουλος, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις, αλλά και τα περιστατικά βίας που προκλήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ (Vid)

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, αναγκάστηκε να ακυρώσει την ομιλία του υπεύθυνου της ακροδεξιάς ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων “Breibart News,” Μίλο Γιαννόπουλος, μετά από μαζική διαδήλωση, αποκλεισμό των χωρών του πανεπιστημίου, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις βίαια επεισόδια.

Η εξέλιξη αυτή, γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter, καθώς οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές και πέταξαν κροτίδες. “Περί τους 150 διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο χώρο του πανεπιστημίου και διέκοψαν μια ειδάλλως ειρηνική διαμαρτυρία” σημειώνει στην ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο.

Πέραν των ταραξιών, πλήθος φοιτητών είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί στην ομιλία του Γιαννόπουλος, φωνάζοντας συνθήματα “No Trump, no Milo”. Άλλωστε, μετά την ακύρωση της εκδήλωσης, οι διαδηλωτές συνέχισαν να φωνάζουν “ανοιχτά σύνορα για όλους, όχι στις απαγορεύσεις, όχι στους τοίχους”.

Ο ελληνικής καταγωγής ακροδεξιός δημοσιογράφος γνωρίζει πολύ καλά πως να προκαλεί την ένταση και τις αντιδράσεις. Ο Ελληνοβρετανός Μίλο αποκαλεί τον Τραμπ “μπαμπάκα”, ενώ παρά το γεγονός πως δηλώνει ομοφυλόφιλος, πιστεύει παράλληλα ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί ‘καταστροφή’ της ανθρωπότητας. Ο υπεύθυνος του Breibart News, έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνει δεκάδες φορές για τις δηλώσεις μίσους που εκσφενδονίζει με στόχαστρο κατά βάση τις γυναίκες και τον φεμινισμό.

 

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιλαμβάνει σωρό μηνυμάτων μίσους. Είναι χαρακτηριστικό πως διαθέτει e-shop στο οποίο πουλά μπλουζάκια με μότο και φράσεις προσβλητικές προς σειρά κοινωνικών ομάδων. “Ο δημόσιος εξευτελισμός των παχύσαρκων λειτουργεί” αναγράφει σε ένα από αυτά, ενώ σε άλλο προβάλει με τεράστια γράμματα τη “λευκή υπεροχή” (White Priviledge). Από το στόχαστρό του δεν λείπουν και οι μετανάστες, με μπλουζάκια που αναγράφουν “αντίο παράνομοι” περιλαμβάνοντας έναν άνδρα με σομπρέρο παραπέμποντας στο Μεξικό. Το αγαπημένο του όμως λογότυπο φαίνεται πως είναι εκείνο που αναγράφει: “ο φεμινισμός είναι καρκίνωμα”.

 

Αν και παραμένει ακόμη ανεξήγητο για ποιο λόγο καλείται από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, ένας άνθρωπος που προάγει το μίσος και τα ρατσιστικά σχόλια, η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη φορά που φοιτητές και μέλη των τοπικών κοινοτήτων αντιδρούν στην εμφάνιση του Μίλο Γιαννόπουλου. Ο ακροδεξιός δημοσιογράφος που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία έχει κατά καιρούς κάνει εμπρηστικές ρατσιστικές και σεξιστικές δηλώσεις.

Η Αριστερά είναι τόσο τρομοκρατημένη από την ελευθερία του λόγου και θα κάνει τα πάντα για να την ακυρώσει

Είναι ενδεικτικό πως η συμπεριφορά του, έχει οδηγήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης twitter, να διαγράψει το λογαριασμό του. Οι υπεύθυνοι του twitter είχαν ανακοινώσει πως προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν ο Γιαννόπουλος σε άλλους χρήστες, με αποκορύφωμα δηλώσεις για τα παραπάνω κιλά της ηθοποιού Leslie Jones. “Η Αριστερά είναι τόσο τρομοκρατημένη από την ελευθερία του λόγου και θα κάνει τα πάντα για να την ακυρώσει” είπε ο Μίλο Γιαννόπουλος για το περιστατικό.

Ο επικεφαλής στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ήταν στο παρελθόν υπεύθυνος της αναφερόμενης σελίδας, ενώ αρκετοί από τους διαδηλωτές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους, στην προεδρία Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ/ NBCnews

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα