Έπιασαν τον Λάντεν με τις πιτζάμες

default image

Νέα στοιχεία για την επιχείρηση εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα πιάστηκε στον ύπνο. Τι λένε ανεπισήμως αμερικανοί αξιωματούχοι (Vid)

Ο μόνος τρόπος να απέφευγε να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο ο Μπιν Λάντεν ήταν να τον έβρισκαν γυμνό.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό αρχικά ωστόσο έχει βάση αφού είχαν πει στην επίλεκτη ομάδα της επιχείρησης να έχει στο νου της ότι υπάρχει περίπτωση ο Λάντεν εαν φοράει ρούχα να κρύβει από κάτω γιλέκο με εκρηκτικά με σκοπό να ανατιναχθεί και να τους πάρει μαζί του.

Αυτά ειπώθηκαν σε briefing που έγινε όπου αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για την αμερικανική επιχείρηση από έναν αξιωματούχο του Κογκρέσου.

Ο άνδρας ανέφερε μάλιστα στους Times του Λος Άντζελες ότι ο Λάντεν έπρεπε να ήταν γυμνός για να τον αφήσουν να παραδοθεί.

Όπως φημολογείται ο αρχηγός της αλ Κάιντα πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο, αφού φορούσε τις πυτζάμες του.

Ωστόσο, οι εν λόγω πληροφορίες εγείρουν το ερώτημα για το κατά πόσο οι Αμερικανοί δε θα σκότωναν τον Λάντεν ακόμα και εαν τον έβρισκαν γυμνό όπως λένε.

Στρατιωτικοί αναλυτές δήλωσαν στην Daily Telegraph ότι ακόμα και εαν έφταναν με ελικόπτερα τα οποία θα έκαναν αισθητή την παρουσία τους για τους ενοίκους της οικίας του Λάντεν, η θανάσιμη επιδρομή δε θα αποφευγόταν.

Μεταξύ άλλων όπως τόνισε και αξιωματούχος των ειδικών δυνάμεων ότι όποτε υπάρχει μαι εχθρική απειλή τότε πρόκειται για μια κλήση θανάτου.

Τα δεδομένα για τις λεπτομέρειες της επιδρομής συνεχώς αλλάζουν από τον Λευκό Οίκο.

Αρχικά, ο επικεφαλής, σύμβουλος της αντιτρομοκρατικής Τζον Μπρέναν υποστήριξε ότι οι κομάντος δρούσαν κάτω από τις διαταγές να συλλάβουν τον Λάντεν ζωντανό.

“Αν είχαμε την ευκαιρία να πιάσουμε τον Μπιν Λάντεν ζωντανό, εφόσον δεν παρουσίαζε κάποιο κίνδυνο, θα το κάναμε γιατί οι άνδρες ήταν προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο”, είπε χαρακτηριστικά.

Τη Τρίτη, ο διευθυντής της  CIA Λέον Πανέτα είπε ότι ο Μπιν Λάντεν έκανε κάποιες απειλητικές κινήσεις, προσθέτοντας “για να είμαι ειλικρινής δεν είχε και πολύ χρόνο να πει κάτι”.

Ωστόσο, off the record, οι υπάλληλοι της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, υπογράμμισαν ότι ουδέποτε είχαν την πρόθεση να τον πιάσουν ζωντανό.

Από τη μεριά του ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ θέλοντας να εξαλείψει τις υποδείξεις ότι ο θάνατός του ήταν παράνομος, υποστήριξε ότι οι κομάντος έδρασαν βρισκόμενοι σε θέση αυτοάμυνας.

“Εαν έκανε κάποια κίνηση να παραδοθεί προφανώς και θα το δεχόμασταν είπε αλλά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ήθελε κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα ο θάνατό του να είναι επιβεβλημένος”, δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο 60 Minutes του CBS, ξεκαθάρισε ότι οι φωτογραφίες του νεκρού Λάντεν δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα