Επιχείρησαν να επιτεθούν στους κατηγορούμενους για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Επιχείρησαν να επιτεθούν στους κατηγορούμενους για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Κατά την άφιξη στο δικαστήριο των υπόπτων που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν τη βραδιά του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να τους επιτεθεί

Μια ομάδα περίπου 300 ατόμων συγκεντρώθηκε την Πέμπτη έξω από το δικαστικό μέγαρο στην πόλη Μούγλα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Τουρκίας και άρχισε να εκτοξεύει αυγά και θηλιές για κρεμάλες προς τα 47 πρόσωπα, που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι 47 κατηγορούμενοι – εκ των οποίων οι 44 είναι προφυλακισμένοι – έφτασαν περίπου στις 10.00 το πρωί για την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης τους. Η δίκη τους ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα, στην τουρκική ακτή του Αιγαίου όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραξικοπηματίες άνδρες των ειδικών δυνάμεων μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο θέρετρο με σκοπό να τον δολοφονήσουν.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα ενάντια στον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από την Άγκυρα ως ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.

Μερικοί από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να διαπεράσουν την αστυνομική ζώνη για να επιτεθούν στους υπόπτους.

Κρατούσαν αφίσες του Ερντογάν και τουρκικές σημαίες, ενώ κάποια πανό έγραφαν: “Επιθυμούμε την θανατική ποινή”.

“Το έθνος δεν θα διχαστεί, το κάλεσμα για προσευχή δεν θα σιωπήσει” και “ό,τι και να συμβεί, ακόμη και ο κόσμος σταθεί εναντίον σου, θα σε στηρίξουμε, πρόεδρε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν” ανέφεραν άλλα συνθήματα.

Ενώ οι 44 κατηγορούμενοι εισέρχονταν στο δικαστήριο, με αστυνομική συνοδεία, κάποιοι από το πλήθος πέταξε μια αφίσα του Γκιουλέν στο έδαφος και την έσκισε.

Καθώς η ένταση από την διαδήλωσε κλιμακωνόταν, οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν σε ένα υπόγειο κάτω από το δικαστικό μέγαρο και οδηγήθηκαν στην δικαστική αίθουσα από εκεί ώστε να αποτραπεί επίθεση από τους διαδηλωτές.

Φωτογραφία: (AP Images / Emrah Gurel

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα