Επικοινωνία Μακρόν – Ερντογάν για την Συρία

Επικοινωνία Μακρόν – Ερντογάν για την Συρία
French President Emmanuel Macron, left, and Turkish President Recep Tayyip Erdogan speak during their meeting which is on the sidelines of the NATO summit, in Brussels, on Thursday May 25, 2017. (Eric Feferberg /Pool via AP) ap

Για την ανθρωπιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Γούτα, συζήτησαν οι πρόεδροι Γαλλίας και Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή και συζήτησαν το θέμα της Συρίας, κυρίως την ανθρωπιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Γούτα, γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων, επισημαίνεται ότι πρόεδρος Μακρόν «διατύπωσε τη βαθιά του ανησυχία και μίλησε για την ανάγκη να ληφθούν αμέσως μέτρα, ιδίως από το Ιράν και τη Ρωσία, προκειμένου η Δαμασκός να αποδεχθεί εν τέλει το ψήφισμα του ΟΗΕ, να επιτρέψει την πρόσβαση στις οχηματοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια και την εφαρμογή μιας εκεχειρίας υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών».

Οι δύο πρόεδροι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης στο πλαίσιο της διαδικασίας της Γενεύης, μαζί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, τόνισε το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

(Φωτό: Eric Feferberg /Pool via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα