Επιμένει ο Ερντογάν για Κύπρο: Να μοιραστούν οι φυσικοί πόροι αναλογικά με τον πληθυσμό

Επιμένει ο Ερντογάν για Κύπρο: Να μοιραστούν οι φυσικοί πόροι αναλογικά με τον πληθυσμό
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν Kayhan Ozer/Pool Photo via AP

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες από την Κύπρο σε νέα του ομιλία, κάνοντας λόγο για δικαιώματα της Άγκυρα που ταύτισε με εκείνα του ψευδοκράτους

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της και εκείνα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά σε ότι αφορά στους υδρογονάθρακες, ανέφερε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στα εγκαίνια της υπηρεσίας διανομής φυσικού αερίου σε 101 αστικές περιοχές της χώρας, από το προεδρικό μέγαρο, ανέφερε πως η Τουρκία ελπίζει η στάση της χώρας απέναντι στην Κύπρο αναφορικά με την έρευνα για υδρογονάνθρακες “να έδωσαν ένα μάθημα σε κάποιους”.

Όπως είπε, θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να εκμεταλλεύονται από κοινού Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι τους φυσικούς πόρους στην περιοχή. “Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα πρέπει να σχηματίσουν κοινή επιτροπή για τις έρευνες και κάθε πλευρά οφείλει να λάβει το μερίδιό της ανάλογα με τον πληθυσμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα