Επίσημο πόρισμα: Από περιοχή φιλορώσων ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση ΜΗ17

default image

Τι ανακοίνωσαν οι ερευνητές που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την κατάρριψη της πτήσης MH17, της Malaysia Airlines, το 2014

Οι διεθνείς ερευνητές διευκρίνισαν ότι ο πύραυλος BUK που κατέρριψε την πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το 2014, προήλθε από το χωριό Περβομάισκ στην Ουκρανία, περιοχή που ελέγχουν φιλορώσοι αντάρτες.

Ένας άνδρας, συγγενής του οποίου σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines, δήλωσε νωρίτερα πως οι εισαγγελείς προσδιόρισαν πως ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από έδαφος που ελεγχόταν από τους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αν και το Κρεμλίνο υποστήριξε επίσης ακριβώς το αντίθετο.

Ο Ρόμπι Έλερς, η ανιψιά του οποίου, η Ντέιζι, σκοτώθηκε στη συντριβή, δήλωσε πως οι ερευνητές έχουν εντοπίσει 100 υπόπτους.

Τα μέλη των οικογενειών ενημερώθηκαν πριν από τα μέσα ενημέρωσης για τα ευρήματα της έρευνας.

Ωστόσο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν κατερρίφθη από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες.

Οι διεθνείς ερευνητές πρόκειται να ανακοινώσουν αργότερα σήμερα τα ευρήματά τους για την κατάρριψη του αεροπλάνου και έχουν δηλώσει πως θα αποκαλύψουν τη θέση από την οποία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος καθώς και τον τύπο του πυραύλου BUK που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Ερωτηθείς για το πόρισμα των ερευνητών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα