Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: 'Εκδίκηση για τα θύματα' ορκίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών ορκίζεται εκδίκηση, ενώ ο πρωθυπουργός δηλώνει βέβαιος, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται χωρίς αμφιβολία του PKK

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ορκίστηκε σήμερα εκδίκηση για τους τουλάχιστον 38 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από στάδιο της Κωνσταντινούπολης και απήθυνε προειδοποίηση σε όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους επιτιθέμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Αργά η γρήγορα, θα έχουμε την εκδίκησή μας. Αυτό το αίμα δεν θα μείνει στο έδαφος, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όποιο το κόστος", δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ομιλία του στις κηδείες των θυμάτων στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία ανέφερε πως κούρδοι μαχητές μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 155 τραυματίστηκαν σε μια συντονισμένη, κατά τα φαινόμενα, επίθεση στην αστυνομία έπειτα από έναν αγώνα μεταξύ δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Γιλντιρίμ: Καμία αμφιβολία ότι το ΡΚΚ ευθύνεται για την επίθεση

Ο Tούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει "σχεδόν καμία αμφιβολία" ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης.

"Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK", είπε ο Γιλντιρίμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 38 οι νεκροί και 155 οι τραυματίες

Κωνσταντινούπολη: Εκρήξεις με νεκρούς στο γήπεδο της Μπεσίκτας

ADVERTISING

SHARE: