Επίθεση στο Βερολίνο: Ο Αμρί είχε πυρπολήσει κέντρο προσφύγων στην Ιταλία

default image

Ο Άνις Άμρι, που φαίνεται να εμπλέκεται στην επίθεση του Βερολίνου, εξέτισε 4ετή ποινή φυλάκισης στη Σικελία για εμπρησμό κέντρου προσφύγων

Ο Άνις Αμρί, ο Τυνήσιος ο οποίος καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση του Βερολίνου, από το 2011 μέχρι το 2015 εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στη Σικελία, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Ο Τυνήσιος είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα και παρέμεινε έγκλειστος για τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο της Σικελίας. Όταν αποφυλακίσθηκε, δεν κατέστη δυνατή η έκδοσή του στην Τυνησία, λόγω της ελλιπούς συνεργασίας των αρχών της Τύνιδας.

Ο Ανις Αμρί έχει ύψος 1,78 μέτρο, είναι βάρους 75 κιλών, έχει μαύρα μάτια και μαύρα γυαλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωσή του. “Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος”, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο.

 

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.

Σε συνέντευξη του στον Mosaique Fm, ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας, ο πατέρας του Άνις Αμρί δήλωσε ότι ο γιος του μετέβη στη Γερμανία πριν από ένα χρόνο και ότι μέχρι πρόσφατα ήταν σε επαφή με τα αδέλφια του. Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας επιβεβαίωσαν ότι ο Τυνήσιος Άνις Αμρί εξέτισε τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού Rai Tre.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν ο Αμρί, όταν αποφυλακίσθηκε, δεν μπόρεσε να απελαθεί στην Τυνησία, διότι οι αρχές της Τύνιδας δεν απέστειλαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα. «Το ίδιο ακριβώς, όσον την απέλαση του Αμρί, συνέβη πρόσφατα στη Γερμανία», πρόσθεσε το Rai Tre.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμρί φέρεται να στρατολογήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των μέτρων ασφαλείας που είχαν υιοθετηθεί για το ‘Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, παρουσία και των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί τους κινδύνους που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι «οι Ιταλοί πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξουν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα