Επτάχρονη μπήκε σε αεροπλάνο, ξεγελώντας τους ελέγχους

A Russian Aeroflot airliner is seen following an unscheduled landing at Prague's Ruzyne international airport Thursday, Dec. 28, 2006 after an apparent hijacking attempt. The Airbus A320 flying from Moscow to Geneva, Switzerland, landed in Prague shortly before 11 a.m. (1000 GMT), police said. (AP Photo/Petr David Josek)
A Russian Aeroflot airliner is seen following an unscheduled landing at Prague's Ruzyne international airport Thursday, Dec. 28, 2006 after an apparent hijacking attempt. The Airbus A320 flying from Moscow to Geneva, Switzerland, landed in Prague shortly before 11 a.m. (1000 GMT), police said. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Η μικρή πήρε το τραίνο και έφτασε μέχρι το αεροδρόμιο, αφού το έσκασε από τους γονείς της

Όχι μόνο κατάφερε να φτάσει με τρένο στο αεροδρόμιο της Γενεύης, αλλά κατάφερε και να επιβιβαστεί χωρίς εισιτήριο σε αεροπλάνο!

Όχι μόνο κατάφερε να φτάσει με τρένο στο αεροδρόμιο της Γενεύης, αλλά κατάφερε και να επιβιβαστεί χωρίς εισιτήριο σε αεροπλάνο!

Ο λόγος για ένα επτάχρονο κορίτσι που ξέφυγε από την προσοχή των γονιών της κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Γενεύης, την Κυριακή. Μπήκε στο τρένο και έφτασε στο αεροδρόμιο. Στο μεταξύ, οι γονείς ενημέρωσαν την αστυνομία που, χάρη στις κάμερες ασφαλείας, παρακολούθησαν την πορεία του κοριτσιού μέχρι το αεροδρόμιο.

Η 7χρονη πέρασε από την πύλη ασφαλείας και συνέχισε, προσποιούμενη ότι είναι παιδί άλλων ενηλίκων που βρίσκονταν στο χώρο. Κατόπιν, χάρη στο γεγονός ότι είναι μικρόσωμη, πέρασε και από την πύλη αναχωρήσεων, χωρίς να γίνει αντιληπτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου.

Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Μπερτράν Στεμπφλί, εξήγησε ότι στην πρώτη της προσπάθεια να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, ακολούθησε τα μέλη ενός πληρώματος αλλά κατόπιν γύρισε πίσω. Ανακατεύτηκε με το πλήθος και έκανε ότι έψαχνε τους δικούς της. Την δεύτερη φορά, κατάφερε να μπει στο αεροπλάνο. Μόνο τότε την εντόπισε ένας υπάλληλος, την σταμάτησε και την παρέδωσε στην αστυνομία.

Ο Στεμπφλί απέφυγε να διευκρινίσει ποια αεροπορική εταιρεία εμπλέκεται στην υπόθεση και ποιος ήταν ο προορισμός του αεροσκάφους. Είπε μόνο ότι θα αναχωρούσε από το γαλλικό τμήμα του αεροδρομίου και θα πήγαινε στη Γαλλία.

Το αεροδρόμιο της Γενεύης βρίσκεται πάνω στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας και οι επιβάτες αναχωρούν είτε από τη Γαλλία, είτε από την Ελβετία.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους κανονισμούς ασφαλείας και τις διαδικασίες επιβίβασης χαρακτηρίζοντας "ιδιαίτερα λυπηρό" το συμβάν. "Είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ", τόνισε ο Στεμπφλί.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Petr David Josek

ADVERTISING

SHARE: