Έρευνα για τη βία στην Καταλονία ζητά ο ΟΗΕ

U.N. human rights chief Zeid Ra'ad al-Hussein speaks to Vanderbilt University School of Law students Wednesday, April 5, 2017, in Nashville, Tenn. (AP Photo/Mark Humphrey)
U.N. human rights chief Zeid Ra'ad al-Hussein speaks to Vanderbilt University School of Law students Wednesday, April 5, 2017, in Nashville, Tenn. (AP Photo/Mark Humphrey) AP

Την ανησυχία του για τις πράξεις βίας στην Καταλονία εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Να ερευνήσουν λεπτομερώς και αμερόληπτα τις πράξεις βίας που συνδέονται με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας κάλεσε τις ισπανικές αρχές ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ζήτησε και τη διεξαγωγή συνομιλιών για την επίλυση του ζητήματος της απόσχισης της περιοχής από την Ισπανία.

Ο Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εξέφρασε ανησυχία για τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή κατά τις οποίες εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, λέγοντας πως η απόκριση της αστυνομίας πρέπει «σε κάθε περίπτωση... να είναι ανάλογη και αναγκαία».

«Σταθερή πεποίθησή μου είναι πως η παρούσα κατάσταση πρέπει να επιλυθεί μέσω πολιτικού διαλόγου, με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών ελευθεριών», αναφέρεται σε δήλωση του Ζέιντ που εξέδωσε το γραφείο του στη Γενεύη.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:AP Photo/Mark Humphrey

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοψήφισμα Καταλονίας: Την αναστολή των εξουσιών της τοπικής κυβέρνησης εξετάζει η Μαδρίτη

Καταλονία: Ζήτημα ωρών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας

Καταλονία: Γενική απεργία την Τρίτη, ημέρα κήρυξης της ανεξαρτησίας

ADVERTISING

SHARE: