Έρευνα σε βάρος της δημοσιογράφου που χτύπησε μετανάστες στην Ουγγαρία

default image

Στο στόχαστρο της ουγγρικής δικαιοσύνης η δημοσιογράφος, που καταγράφηκε σε βίντεο να βάζει τρικλοποδιές σε πρόσφυγες, στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας. Σελίδα στο FB εναντίον της έφτιαξαν απλοί πολίτες. Καμία δήλωση από την ίδια

H ουγγρική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά την υπόθεση της δημοσιογράφου που πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο που προκάλεσε κατακραυγή και στο οποίο διακρίνεται να κλωτσάει μετανάστες που μόλις έχουν διασχίσει τα σύνορα της Ουγγαρίας.

Τα πλάνα με την εικονολήπτρια της ουγγρικής τηλεόρασης Πέτρα Λάζλο να κλωτσάει πρόσφυγες και να βάζει τρικλοποδιά σε άλλους, πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων στην Ουγγαρία και στο εξωτερικό, την ώρα που η χώρα δέχεται ήδη σφοδρές επικρίσεις για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες.

Δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Λάζλο λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και την ανάρτησή του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη.

«Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές θα εξετάσουν εάν έχουν διαπραχθεί σοβαρότερες αξιόποινες πράξεις» δήλωσε ο Σάντορ Τόρο, αναπληρωτής εισαγγελέας της κοινότητας του Κσόνγκραντ.

Ένας «τοίχος ντροπής» σε λογαριασμό στο Facebook, στον οποίο έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια σχετικά με το περιστατικό, δέχεται επισκέψεις από χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου.

 

Στις εικόνες, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη το βράδυ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται η νεαρή γυναίκα, με την κάμερα στον ώμο, να ρίχνει στο έδαφος βάζοντάς του τρικλοποδιά έναν άνδρα που έτρεχε κρατώντας ένα παιδί στα χέρια του και να κλωτσάει ένα κοριτσάκι. Η νεαρή γυναίκα εργαζόταν σε μια διαδικτυακή τηλεόραση που πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Το δίκτυο αυτό, το N1TV, είχε γνωστοποιήσει ήδη από την Τρίτη ότι θα απέλυε αμέσως την εικονολήπτρια λόγω της «απαράδεκτης» συμπεριφοράς της.

Μέχρι σήμερα η Πέτρα Λάζλο δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ρόζκε, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία στο νότιο τμήμα της Ουγγαρίας, όπου εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν την Τρίτη τον αστυνομικό κλοιό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα