Ερντογάν: Δεν αποχωρούμε από την Συρία

Ερντογάν: Δεν αποχωρούμε από την Συρία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει καμία συμμαχία ή συνεργασία με ΗΠΑ, Ρωσία και Ιράν

Οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία «μέχρι το συριακό έδαφος να γίνει ασφαλές για όλους» διεμήνυσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως «η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει καμία συμμαχία ή συνεργασία με ΗΠΑ, Ρωσία και Ιράν».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόκειται σήμερα να έχει τηλεφωνική επαφή με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω του κλίματος πολέμου που καλλιεργούν κυρίως οι ΗΠΑ για τη Συρία.

Χθες ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας πως θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Παράλληλα, ανεξάρτητα απ’ το «διπλωματικό πόλεμο» με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, το Κρεμλίνο δίνει τη διαβεβαίωση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον ρωσικό και τον αμερικανικό στρατό για τον συντονισμό των επιχειρήσεων των δύο πλευρών στη Συρία είναι «ενεργός».

Ο δίαυλος αυτός επικοινωνίας είναι μία ειδική τηλεφωνική γραμμή και στόχος της είναι ο συντονισμός των αμερικανικών και των ρωσικών επιχειρήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων. Η γραμμή «βρίσκεται σε ενεργή κατάσταση και χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν διανύει τον τέταρτο μήνα της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα