Ερντογάν για Σκοπιανό: Θα είναι θετικό για τα Βαλκάνια να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, and Macedonia's Prime Minister Zoran Zaev shake hands before a meeting in Ankara, Turkey, Monday, Feb. 12, 2018. Zaev is in Turkey for an official visit. (Pool Photo via AP)
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, and Macedonia's Prime Minister Zoran Zaev shake hands before a meeting in Ankara, Turkey, Monday, Feb. 12, 2018. Zaev is in Turkey for an official visit. (Pool Photo via AP) AP

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σύμφωνα με όσα προέκυψαν μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ στην Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συναντήθηκε το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της πΓΔΜ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε τις «πολιτικές καλής γειτονίας που ακολουθεί η πΓΔΜ» και τη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα (για το θέμα του ονόματος), προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο είναι καλό για τα Βαλκάνια και για την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κ.κ. Ζάεφ και Ερντογάν συμπέραναν ότι οι δύο φιλικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους συνεργασία μέσω της αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην πΓΔΜ και μέσω νέων πρωτοβουλιών από τη μεριά των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Pool Photo via AP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Καρφιά' Γιλντιρίμ κατά της Αθήνας για το Σκοπιανό και ευχή για λύση

Δήμαρχος Σκοπίων: 'Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της ιστορίας μας'

Συναντώνται απόψε στη Βιέννη Κοτζιάς - Ντιμιτρόφ

ADVERTISING

SHARE: