Ερντογάν και Πούτιν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για τη Συρία

Παρά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην 'Άγκυρα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μην αφήσουν το γεγονός αυτό να διαταράξει τις σχέσεις τους

Ο Τούρκος πρόεδρο ς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησαν με τον Ρώσο ομόλογό του να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, περιλαμβανομένου και του θέματος της Συρίας, παρά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.

"Μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο Πούτιν την ίδια άποψη, σύμφωνα με την οποία η συνεργασία μας με τη Ρωσία σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα για τη Συρία, δεν πρέπει να εμποδιστεί από αυτή την επίθεση", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση οι σχέσεις μας με τη Ρωσία να υποβαθμιστούν", συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τα εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη της πρώτης σήραγγας για αυτοκίνητα κάτω από τα στενά του Βοσπόρου.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, έπεσε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας (χθες) από τα πυρά ενός Τούρκου αστυνομικού, ο οποίος είπε ότι έκανε αυτή την πράξη για να εκδικηθεί για το Χαλέπι, που ετοιμάζεται να πέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του συριακού καθεστώτος με την υποστήριξη της Μόσχας.

"Οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι νομικοί θεσμοί μας θα φέρουν στο φως την αλήθεια εξετάζοντας το γεγονός από όλες του τις πλευρές", δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε τη δολοφονία "πρόκληση κατά των Τουρκο-Ρωσικών σχέσεων".

Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν συστήσει μια κοινή επιτροπή που θα ερευνήσει τη δολοφονία του διπλωμάτη, ο οποίος έπεσε νεκρός αφού δέχθηκε πολλές σφαίρες στην πλάτη.

"Το να πυροβολείς πισώπλατα, είναι σημάδι των προδοτών και των δειλών", εκτίμησε ο Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ρωσία, Ερντογάν, Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία - Ρωσία: Ενωμένες λόγω Συρίας

Ρωσικός Τύπος: Η τραγωδία αυτή θα ενώσει τις δύο χώρες

Σε Αντρέι Καρλόφ μετονομάζεται η οδός της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα

ADVERTISING

SHARE: