Ερντογάν: Μάχη κατά της τρομοκρατίας ‘μέχρι τέλους’

default image

Αποφασισμένος να συνεχίσει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο Τούρκος πρόεδρος, που κατηγορεί το PKK για την αιματηρή επίθεση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της κατά της τρομοκρατίας “μέχρι το τέλος”, την επομένη μιας διπλής βομβιστικής επίθεσης έξω από στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 38 άνθρωποι.

Η βομβιστική επίθεση, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι πιθανότατα έργο του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), είχε ως αποτέλεσμα 38 νεκρούς και 155 τραυματίες, δήλωσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό των θυμάτων που είχε δώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

 

Ο Σοϊλού ορκίστηκε σήμερα εκδίκηση για τα θύματα και απήθυνε προειδοποίηση σε όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους επιτιθέμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιλντιρίμ: Καμία αμφιβολία ότι το ΡΚΚ ευθύνεται για την επίθεση

Ο Tούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει “σχεδόν καμία αμφιβολία” ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης.

“Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK”, είπε ο Γιλντιρίμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα