Ερντογάν: Οργανωμένη επίθεση εναντίον της Τουρκίας

Μαινόμενος ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά τη νέα επίθεση στην Καισάρεια, κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον της χώρας του και σχετίζει τα τρομοκρατικά χτυπήματα με τον πόλεμο σε Ιράκ και Συρία, αλλά και με το PKK

Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση στην Καισάρεια που στοίχισε τη ζωή σε 13 στρατιώτες. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά και με το κουρδικό κόμμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν' αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργού Εσωτερικών νωρίτερα συνελήφθησαν εφτά ύποπτοι που φέρεται να σχετίζονται με την επίθεση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: